INNOCOMP Nap

 A legjobb evezős hetes: „Mi az arany vegyjele?”

 

Hét tagú csapatok evezős versenyével folytatódott a tömegsport program a tiszaújvárosi 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai, INNO-Comp Napján. A 20 egység kieséses rendszerű páros vetélkedéséből a „Mi az arany vegyjele?” fantázia nevet viselő fiatal együttes került ki végső győztesként.

 

A jubileumi sorozat július 1-i, vasárnapi INNO-COMP  Napján 10 órakor gyújthatták meg a lángot a Bogratlon Bográcsfőző Fesztiválra benevezett csapatok tagjai. A Dísztó körül kialakított 40 főzőhelyen ebben az évben is különleges, sokoldalú és finom ételek készültek, alaposan megnehezítve ezzel a Babits László tokaji borász, Magos Zoltán, Jenei Tamás, Jenei Lóránt mesterszakácsok alkotta zsűri dolgát, akik folyamatosan  látogatták a csapatokat, hogy a lehető legkorrektebb döntést tudják meghozni a végén. Az eredményhirdetésen először a Babits Pincészet különdíja talált gazdára, akik pedig hazavihették, az Újvárosi Betyárok. A harmadik helyezett Marhapofák egy karton Babits-bort vihettek haza, a másodikként rangsorolt Vadasszonyok jutalma egy 10 ezer forintos Scarpa Étterem-utalvány volt.

A Triatlon Nagyhét 2018 Bogratlon-bajnoka, egyben „Arany-bogrács” birtokosa a káposztás bárányt készítő Nagyiváni Betyárok együttese lett, akik még egy 20 ezer forintos Scarpa Étterem utalvánnyal is gazdagabbak lettek.

 

A belvárosi Dísztavon késő délelőtt vette kezdetét az elmúlt évek során sok-sok izgalmas csatát hozó evezősverseny, melynek résztvevői ezúttal is tombolaszelvényt kaptak a teljesítésért. A 20, egyenként hét tagú evezős alakulatok páros csatákban igyekeztek mind előkelőbb helyre kerülni. A két ágról a „Macsó Party Karbantartók” (Danó Sándor, Domby Viktor, Zelki Zoltán, Poór Tibor, Nagy Lóránt, Szenczi Zoltán, Smicsek Tibor) és a „Mi az arany vegyjele?” (Macz János, Macz Benedek Szegi Zsombor, Szabó Ákos, Máté Kristóf, Kőszegi Ákos, Kőszegi Milán) elnevezésű társaságok harcolták ki a fináléban való indulás jogát. Az utóbbi egység a  döntőben sem hibázott és nyert a rutinosabb, de picivel lassabb vetélytárssal szemben. A bronz-derbyt a a Lubie Cipki  (Bónis Ádám, Kacsa János, Horváth Kornél, Puskás Árpád, Oláh Tamás, Sávolyi Álmos, Szilvási Péter)  „ húzta be”.

Az Innocomp házidöntőt a cég két hajóegysége közül az Inno-Ken’s nyerte, megelőzve az Inno-Barbies alakulatot. Az első három helyezettnek Torma Péter,  az Inno-Comp Kft. ügyvezetője adta át az érmeket és az energia visszapótlását szolgáló tortákat.

A  délután hátralevő részében, a MOL szurkolói sátorban a labdarúgó világbajnokság Spanyolország-Oroszország mérkőzését tekinthették meg  a sportbarátok. A Kreaktív-pódiumon a Pace Makers, majd a Zenegép muzsikált, a nap főkoncertjét az Anna and the Barbies adta a Dísztér nagy pódiumán.

 

Futás az újabb tombolaszelvényekért

A Nagyhét 3., Birla Carbon Hungary Napjának első hivatalos program-eleme 16 órától a labdarúgó világbajnokság aktuális mérkőzésének megtekintése lesz, a MOL szurkolói sátrában.

18 órakor rendezik meg az amatőr futóversenyt, melyre 17 órától a Hotel Civis Phőnix melletti nagy parkolóban díjmentesen lehet jelentkezni, rajt 18 órakor. A jövő hétvégi triatlon világkupa kerékpáros pályáján kijelölt 2 km teljesítése után minden célba érkező átveheti a tömegsportesemények teljesítéséért járó tombolaszelvényt, mellyel részt vehet a július 8-i ajándéksorsoláson.

A már hagyományos Tánc-est 18.30-kor kezdődik a nagyszínpadon, majd este 8 órától a labdarúgó világbajnokság esti mérkőzését  lehet megtekinteni.

 

 

Szűcs István sajtóreferens

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.