Rendezvény után

Végleg felnőtt és megújulásra kész a Triatlon Nagyhét

Túl a huszadik sport- és kulturális sorozaton, ezúttal is a hazai és külföldi vendégek, sportolók, sportvezetők elismerő szavait „zsebelhette be” Tiszaújváros. Ismét bizonyosodott,  hogy a város, az önkormányzat,a  rendező klub, a szervezői csapat, az intézmények, a biztonságért felelős szervezetek, a támogatók a segítők összefogásából idén is megszülethetett az az évről-évre  sokak által várt „csoda”, melyet Triatlon Nagyhétnek neveznek.

  1. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét utolsó hivatalos programját a vasárnap este, a Dísztér nagyszínpadán megtartott díjátadó ünnepség jelentette. Először a vihar miatt félbeszakadt férfi döntő mind a 30 résztvevőjét – köztük a tiszaújvárosi Lehmann Csongort is – szólították fel a színpadra, akiknek ugyanúgy kijárt a hatalmas taps és ünneplés,mint, ha befejeződött volna a verseny. A legjobb 20 női versenyző – a 10. Bragmayer Zsanettel és a 20. Kovács Zsófiával – Zsinkó Tibortól, a névadó főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatójától, Eugene Kraus-tól, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagjától, Bráz Györgytől,Tiszaújváros polgármesterétől, dr. Fülöp Györgytől, Tiszaújváros alpolgármesterétől, Lehmann Tibor főrendezőtől,a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, és Márkus Balázstól, a Szervező Bizottság társelnökétől vehették át az ajándékokat és érmeket.

– Huszadik Nagyhetünkön vagyunk túl, és  úgy érzem ismét bizonyítottuk, hogy  végleg „felnőttünk”- kezdte értékelését Lehmann Tibor.-   Mindig keressük, így idén is kerestük azokat a  pontokat, elemeket,melyekkel  megújulhatunk, fenntarthatjuk ezt az ingyenes rendezvény-sorozatot, melyre számít a város, számít a triatlonos világ. Azt mi is látjuk,hogy ma mások a szokások, mint két évtizede, vagy akárcsak 10 éve és a lakók összetétele is átalakult valamelyest.  A két csendes napunk jó fogadtatásra talált, ez is azt bizonyítja, hogy próbáltunk mindenkinek megfelelni.  Sok újításon gondolkozunk, a  megújulás útján haladunk tovább,remélhetően a következő 20 évben is. A versenyek nagyon színvonalasak voltak. Megszokott, hogy nincs lemondás a Magyar Utánpótlás Gála mezőnyében. Junior Európa-kupánk a legnépesebbek közé tartozik. Ezért is örvendetes, hogy öt sportolónk is ott lehetett a fináléban. Annak ellenére,hogy Putnóczki Dorka idén nem szerzett érmet, hatodik lett, nagyon szépen és bátran, bevállalósan  versenyzett, ráadásul kerékpározás közben közel egy percet javult tavalyhoz képest. Jövőre az elit nők között bemutatkozva bizonyára remek társai akadnak majd ehhez a taktikához. A  világkupa női versenyében,mely szépen lement, lehetett érezni, hogy zajlik a tokiói olimpiai kvalifikációja. A résztvevők a szokottnál is jobban küzdöttek a 20-30. közötti helyekért is. A hab a tortáról, azaz a magyar győzelmi esélyeket sejtető férfi döntő  végkifejlete sajnos lemaradt, pedig ez lehetett volna a  csúcspont csúcspontja.  A mieink is keményen helytálltak.  Csongor fiam végig szépen kontrollálta az eseményeket, ígéretes pozíciót foglalt el. Bence fiamat is meg kell dicsérjem,  hiszen ő a legjobb idővel maradt le a fináléról. Nem akarok jósolgatni, de lesz még tiszaújvárosi világkupa siker itthon és remélhetően más helyszínen is!  Eltekintettünk volna tőle, de mint már oly sokszor,megint történelmet írtunk: olyat még senki sem látott, hogy  világkupa verseny  közben félbe kell szakítani a küzdelmet. Azt gondolom jó dolog, hogy a rendőrség és az ITU jelenlevő szakemberei meg merték hozni ezt a döntést. Az volt a happy and, hogy az elcsúszásokat – volt belőlük jó néhány  – leszámítva nem történt baj, nem volt semmi extra, átvészeltük ezt a mindenki  által jól kezelt extrém helyzetet. Nem fejezhetem be a nélkül gondolataimat, hogy ne mondjak köszönetet mindenkinek, aki a szervezésben, lebonyolításban közreműködött. Köszönet Tiszaújváros Lakosságának is az aktív részvételért és a türelemért!

 

 

A ceremónia után elsőként  Eugene Kraus lépett a mikrofonhoz:  „Ismételten köszönetet szeretnék mondani  Tiszaújvárosnak a lehetőségért, hogy újra itt lehettünk ezen a csodálatos sorozaton!  Bízzunk benne, hogy ez az egyedülálló, megszakítás nélküli világkupa-sorozat folytatódhat a jövőben! Ma este az első „képletes” aranyérmet, az ETU ajándékát Tiszaújváros érdemelte ki, melyet örömmel adok át Bráz Györgynek. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vezetőinek megbízásából a második ajándék is Tiszaújvárosé, ezt is Polgármester Úrnak nyújtom át. Szeretnénk hálánkat és köszönetünket kifejezni egy tárgyjutalommal a verseny szervezőinek, akik nevében Lehmann Tibor és Márkus Balázs kezét rázom meg, hiszen az övék a világ egyik legjobban megszervezett versenye! Soha nem fogjuk elfelejteni, hogy  dr.Márkus Gábornak  és Családjának milyen óriási szerepe van a triatlonsport helyi és nemzetközi fejlődésében! Büszkék és boldogok vagyunk, ha Tiszaújvárosra gondolunk!

Bráz György záróbeszédében hangsúlyozta, hogy kellemes 9 napon vannak túl azok, akik velük együtt részesei voltak a jubileumi „menetelésnek”. – Sokaknak kell köszönetet mondanunk, hogy idén is fantasztikus nemzetközi versenyeknek  adhattunk otthont. – folytatta a Szervező Bizottság társelnökeként is tevékenykedő városvezető. – Az ITU, az ETU, a Magyar Triatlon Szövetség, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a támogatók, a közreműködők, a rendezők, a segítők nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Külön köszönetet mondok áldozatos, lelkiismeretes és profi munkájukért a két Márkus-fiúnak, Gergelynek és Balázsnak. Az idei Nagyhét befejezéseként úgy fogalmaznék: jövőre ugyanitt!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.