Triatlon EB után

Lehmann Csongor újra bronzérmes az Eb-n 

 A junior korcsoport egyéni versenyében – megismételve tavalyi harmadik helyét – Lehmann Csongor bronzérmének örülhettek a magyar triatlonosok a múlt hétvégén, Észtországban megrendezett Európa-bajnokságon. Tartu városában a címvédő magyar junior mix-váltó, soraiban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub három versenyzőjével, mindössze 6 másodperccel maradt le a dobogóról.

Tartu1

A  junior férfiak 750 méteres folyó úszásában az 1-es rajtszámot viselő Lehmann Csongor a negyedik helyen indulhatott a kerékpáros depóba, hogy megkezdje a 20 km-es, technikás belvárosi pályán kijelölt kerékpározást. A négy körös tekerés felénél egy bukást követően a norvég Vetle Bergsvik Thorn és a német Tim Hellwig megszökött a mezőnytől, és jelentős előnyre tett szert, mely kitartott nekik a végéig.

  • Csongor fiamnak az 5 km-es futás második felében „indult el” igazán a lába, a második körben pedig már sorra „darálta be” az előtte haladókat és harcolta ki a harmadik helyet, a legjobb futó időt teljesítve – mondta Lehmann Tibor,a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője.- Kihozta a maximumot ebből a helyzetből és nagyon nagy becsben tartja ezt az Eb-bronzot, melynek mindannyian őszintén örülünk. Nem nagyon van arra példa, hogy valaki két egymást követő évben is dobogóra álljon a korosztályos kontinensviadalon. Van, akinek, mint például a felnőtt világkupa-győztes, U23-as Európa-bajnok Bicsák Bencének,  egyszer sem sikerül!  A lányoknál a 7-es rajtszámmal induló Putnóczki Dorka hagyományosan jól kezdte a versenyt, az úszás után a mezőny legelején tanyázott, majd egy húsz tagú bolyban tudta le a középső számot.  Tartu váltóA futás során innen kellett minél jobban felküzdenie magát, ami ezúttal a 18. helyet jelentette. Szerintem Dorkában – és a másik két lányban is több volt, reméljük legközelebb sikerül előrébb végeznie. A tavalyi címvédő junior mix-váltóban, hasonlóan tavalyhoz, idén is három tiszaújvárosi sportoló kapott helyet. Putnóczki Dorka kezdett, aki a jó úszás után egyedül kerékpározott és a 11. helyen váltotta klubtárást, az egyéniben nem induló Sinkó-Uribe Aurélt. Ő elsősorban kiváló futásának köszönhetően 8.-ként indította Soós Fannit, aki élete talán legjobb úszásával, jó bringázással és stabil futással megőrizte ezt a pozíciót. Csongor volt a befejező ember, aki az úszás végére 6 mp-et faragott a hátrányunkból, majd az osztrák fiúval bringázva, majd depózva kezdhette meg a futást, ahol szintén nagyot teljesített, mindössze 6 mp-el maradt el attól, hogy a harmadik helyre hozza be váltónkat.  A lényeg, hogy ismét bizonyítottuk: továbbra is ott vagyunk az európai elitben!

 

Az elit férfi versenyben a mindössze 21 esztendős Lehmann Bence révén volt érdekelve a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. Bencének egyenlőre nehézségei vannak a legjobb felnőttek közé való beilleszkedésben, ami sajnos ezúttal is kihatással volt a teljesítményére.  43. helye nem túl „acélos”, de tehetségét, szorgalmát, sportág iránti alázatát ismerve – remélhetően mihamarabb – lesz ez még jobb is.

 

Eredmények

Junior kcs., fiúk: 1. Vetle Bergsvik Thorn (norvég) 53:59 perc, 2. Tim Hellwig (német) 54:07, 3. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:16, …11. Dévay Zsombor (magyar) 55:03, 12. Karai Levente (magyar) 55:19
Junior kcs., leányok:
 1. Pauline Landron (francia) 1:00:25 óra, 2. Magdalena Führ (osztrák) 1:00:45, 3. Jessica Fullagar (francia) 1:00:49, …15. Soós Fanni (magyar) 1:02:08, …18. Putnóczki Dorka 1:02:20 (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub), …39. Petrov Dorottya (magyar) 1:04:25.

Junior kcs., mix-váltó (21 orzág) : 1. Portugália, 1:18:24 óra, 2. Németország,1:18:32, 3. Franciaország, 1:18:40, …5. Magyarország (Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Aurél, Soós Fanni, Lehmann Csongor) 1:18:46.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.