Cipruson hangolnak az idei szezonra

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub legjobb versenyzőinek hat tagú csoportja február elejétől Cipruson készül a 2020-as szezon nagy megmérettetéseire.

  • Idei első, meleg égövi edzőtáborozásunkat február 2-23. között Cipruson töltjük – tudtuk meg Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedzőtől. – Elit csapatunk képviselői, az egyaránt olimpiai kerettag Putnóczki Dorka, Lehmann Bence és Lehmann Csongor, valamint Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel, valamint az egy héttel ezelőtt a nagyokhoz először csatlakozott Bóna Kinga Larnaca városában, az évek óta bejáratott helyszínen gyakorolhat. Az 50 méteres nyitott uszodában az orosz és az orosz utódállamok válogatottjaival osztozunk, de az elmúlt két hétben olasz csapat is ott edzett mellettünk. A szállás a kerékpáros és futó útvonalakhoz közel található. Az erősítő edzéseket egy 25 m-es uszodával is ellátott kondicionáló teremben végezzük.  A novemberben elkezdett felkészülés során a decemberi labor tesztek, cyclocross versenyek, majd a januári fedett pályás atlétikai eredmények (3000 m-es egyéni csúcsok: Lehmann Csongor 8:23 perc, Lehmann Bence 8:45, Sinkó-Uribe Ábel 8:56, Sinkó-Uribe Aurél 9:00) azt mutatták, hogy jó úton járunk, és a terhelésben is ideje továbblépni. Ehhez télen elengedhetetlen meleg égövön történő felkészülés. Most mind edzésórában, mind minőségben előre tudunk lépni. Természetesen mindenki saját teljesítményének megfelelő edzéstervet teljesít, de talán érdekesség, hogy a heti edzésidő mindhárom versenyszámot beleszámolva az idősebbeknél eléri a 30 órát. A versenyzők közül négyen, Dorka, Bence, Csongor és Aurél az U23-as korosztályhoz tartoznak, így ők az U23-as Európa-bajnokságra (június. 6.,  Dnipro, Ukrajna), és az eredmény függvényében a világbajnokságra (augusztus 20., Edmonton, Kanada) készülnek, de ezen kívül az ő programjukban elit nemzetközi  viadalok (Európa-kupa, világkupa, világbajnoki széria verseny) is szerepelnek a szezonban. Kinga és Ábel junior korosztályos válogatottak, nekik a fókuszban a Junior E áll (július. 5., Tartu, Észtország), illetve az ob-dobogó, valamint a korosztályos Európa-kupákon való mind jobb szereplés a cél. Az első ciprusi táborozás után két hetet tölt Magyarországon a csapat, majd március 8-án öten a válogatottal újabb három hétre visszatérnek a Ciprusra, míg Bóna Kinga korosztálya válogatottjával a horvátországi Medulinban készül tovább. Erre a táborra meghívást kapott a tiszaújvárosi klubból Vágási Zoltán és Kovács Gyula is.

A szezon első versenye március 21-én, a tavaly már sikerrel kipróbált fedett pályás Európa-kupa lesz, a lievini arénában,  melyre Lehmann Bence, a tavalyi ezüstérmes Csongor és a szintén tavaly a junior ezüstöt elhozó Sinkó-Uribe Ábel készül. Ugyanebben az időpontban Putnóczki Dorka és Sinkó-Uribe Aurél edzőversenynek tekintve indulnak az edzőtábor helyszínén az Agya Napa Triatlonon.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.