Válogatott edzőtábor Balatonboglár

Végre vízben és edzőtáborban a triatlonosok

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) hosszú előkészítés után, május 3-tól úszás lehetőséget is magában foglaló három hetes edzőtáborozást biztosított 15 válogatott sportoló számára, akik mindhárom sportágban keményen gyakorolnak, emellett pedig kondicionáló tréningeket is tartanak.

 Mivel országszerte március közepén bizonytalan időre bezártak az uszodák, a legnagyobb gondot a”vizes szám” edzése jelentette a triatlonosok számára. A Nemzeti Triatlon Központként évek óta működő BÚI Sportegyesület segítségével sikerült megnyitni a balatonboglári uszodát, mely a következő három hétben kizárólag a válogatott rendelkezésére áll, azt más nem használja. A helyszínen az egyéb szabadtéri edzések feltételei, valamint az optimális szállás és ellátási körülmények is biztosítottak.  

A táborban az országos szövetség Szakmai Bizottsága által kidolgozott feltételek mellett lehet részt venniük a kijelölt versenyzőknek és szakembereknek. A részvételre az érkezéskor elvégzett COVID-19 teszt negatív eredménye után van lehetőség. A teszt az irányító edzőknek és a szálláson a versenyzők lakhelyével érintkező személyzet számára is kötelező. A tesztelés minden hét kezdetekor megismétlődik. A versenyzők és edzők írásban nyilatkoznak, hogy a tábor ideje alatt a szállás és az edzéshelyszínek között mozognak, a hatályos rendelkezéseket betartják. A versenyzők számát 15-16 főben maximalizálta a szakmai vezetés, mert ebben a fokozott kockázatú  időszakban ezt létszámot tartották biztonságosan kezelhetőnek. 

  • Ez a tábor óriási lehetőség versenyzőink számára, akiktől a legjobb eredményeket várjuk a nemzetközi versenyeken idén, a következő évben, években és természetesen az olimpiákon – fogalmazott Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, az öt versenyzőt -Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél – a táborba delegált Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök vezetőedzője. – Mivel a kényszerszünet alatt egyik sportolónk sem állt le, minden lehetőséget megragadott az edzésre, örömmel mondhatom, hogy a Lipták Tamás kollégámmal felügyelt első hét után rendkívül jó véleményt alakítottunk ki a résztvevők fizikai állapotáról. A programban egyébként minden nap szerepel úszó, kerékpáros és futó edzés, ami mellé a speciális erősítő gyakorlatokat is beiktattuk. Az edzéseket hetente cserélődő edző párok irányítják, utánunk  Bajai Péter Török Alfréddal, majd dr. Pozsgay Gábor Kuttor Csabával vezényel le egy-egy hetet. 

  

Az utánpótlás újraindításért

Az MTSZ bizottságai a hatályos rendelkezések figyelembevételével dolgoznak az új versenynaptár kialakításán. Az utánpótlás egyesületek jelenlegi és közeljövőben várható edzésfeltételeinek napokban történő felmérése után a bizottságok javaslatot tesznek az UP versenyek valamilyen formában történő mielőbbi újraindítására is. 

                                                                                                                                                                                             Szűcs István

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.