Lengyeltóti elit-verseny tiszaújvárosi triatlonosokkal

Szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon Szövetség és az E.ON július 22-én Lengyeltótiban. A legjobb felnőtt, U23-as és junior korcsoportos triatlonosok mérték össze tudásukat egy szupersprint viadalon, melyen természetesen tiszaújvárosi sportolókért is izgulhattunk.  

Bár az esemény eredetileg egy zártkörű tesztversenynek indult, a járványhelyzet után, a nemzetközi megmérettetések későbbi újrakezdése miatt végül Magyarország legerősebb mezőnye gyűlt össze Lengyeltóti mellett. A versenyre 20 férfit és 15 nőt hívott meg az országos szövetség, olyanokat, akik korosztályukban nemzetközi szintű teljesítményre képesek. A legjobbak részvételével megrendezett exkluzív viadal egyben válogatót is jelentett a következő nemzetközi versenyekre, a felnőtteknek a hamburgi MIX-váltó világbajnokságra, a junioroknak pedig az észtországi Európa-bajnokságra. 

Ha a versenyzők eddigi eredményeit nézzük, összesen 27 vb, vagy Eb érem tulajdonosa csapott össze a Somogy megyei település mellett megrendezett szupersprint viadalon, ahol a sportolóknak úszásban 300 métert, kerékpáron 8, futásban 2 kilométert kellett teljesíteniük.

A délelőtti egyéni időfutam során alakult ki a délutáni döntő mezőnye, amelyet a férfiaknál tízen, a nőknél hatan alkottak. Az egyéni időfutamban elért eredmények alapján a férfiaknál az esélyeknek megfelelően Faldum Gábor 20:27 perccel, és Bicsák Bence (20:29 perc), a nőknél Bragmayer Zsanett 22:52 perccel és Horváth Karol (23:30 perc) bizonyult a legjobbnak. Ötödik helyével a riói olimpikon Kovács Zsófiának is sikerült kvalifikációt szereznie a fináléra, ahol azonban már nem állt rajthoz.

A tiszaújvárosiak közül az U23-as Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, Lehmann Bence és Sinkó Uribe Ábel is finalista lett, míg a junior Bóna Kinga, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Aurél ezúttal nem jutott be a döntőbe.  

Délután újabb szupersprint táv várt a finálé résztvevőire. A női döntőben Bragmayer magabiztos versenyzéssel, mind a három számot kontroll alatt tartva győzött (24:37 perc). Mögötte Horváth Karol és Kropkó Márta vívott nagy csatát egymással, és – mint délelőtt is – előbbi (25:13 perc) ezúttal is kevéssel jobbnak bizonyult utóbbinál (25:25 perc). 

A férfi döntő szorosabb küzdelmet hozott, amelyben csak fokozatosan maradt el az élbolytól egy-egy versenyző. Végül a futásnál már csupán négyen csatáztak a győzelemért és a tagságért a váltóban. Bicsák nagyszerű utolsó számával végzett elsőként (21:25 perc), megelőzve Lehmann Csongort (21:29 p), Faldumot (21:34), valamint a döntőben a tempót sokáig diktáló Dévay Márkot (21:37 p). Az összesített pontszámot tekintve így Bicsák bizonyult a legjobbnak (3 pont), Faldum (4 pont) és Lehmann Csongor (6 pont) előtt.   A végeredmény a délelőtti és a délutáni helyezési számok összesítése után alakult ki.  A válogató eredménye alapján Bragmayer Zsanett, Horváth Karol, Bicsák Bence és Faldum Gábor képviselheti a magyar színeket a szeptemberi hamburgi világbajnokságon. 

A több online csatorna, köztük a TriathlonLive TV által élőben közvetített verseny díjazását a triatlon szövetség kiemelt szponzora, az E.ON biztosította. 

Az E.ON a sportág két legnagyobb tehetségének, Bicsák Bencének és Lehmann Csongornak a felkészülését is kiemelten támogatja. 

„Az E.ON támogatása új lehetőségeket nyitott meg számunkra. A mai verseny egy egyedülálló lebonyolítási forma, melyre eddig nem volt még példa. Ez a verseny összehozta hazánk legjobb triatlon versenyzőit. A kreatív ötlet megvalósításához nélkülözhetetlen volt az E.ON energiája.” – mondta dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke. 

Az E.ON Elit Triatlon Mix-váltó VB válogató végeredménye

Nők:
1. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda)
2. Horváth Karol (Budaörsi TK)
3. Kropkó Márta (Kropkó TC)
4. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.)
5. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum)
6. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)

Férfiak:
1. Bicsák Bence (PSN Zrt.)
2. Faldum Gábor (Mogyi SE-Baja)
3. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)
4. Dévay Márk (Veresegyház VSK)
5. Dévay Zsombor (Veresegyház VSK)
6. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)
7. Kiss Gergő (Budaörsi TK)
8. Király István (Mogyi SE-Baja)
9. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)
10. Soós Gergő (Budaörsi TK)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.