Vasárnap újra triatlon verseny lesz Tiszaújvárosban

Rendhagyó módon rendezik meg az előttünk álló hétvégén a XXIX. Tisza Triatlont. Olyanra ugyanis még nem volt példa az eredetileg májusra tervezett tiszaújvárosi verseny történetében, hogy a klubcsapat országos bajnokság kimaradjon a programból. A koronavírus járvány azonban sajnos ilyen forgatókönyvet írt.  Így tehát szeptember 6-án, vasárnap az egyéni versenyeké lesz a főszerep.

A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub nem kevesebb, mint 742 előnevezést regisztrált a nagy múltú erőpróbára, melynek keretében rendezik meg a Magyar Egyetemi és Főiskola Országos Bajnokságot (MEFOB), a paratriatlon országos bajnokságot, az E.ON Utánpótlás ranglistaversenyt és a felnőtt országos ranglistaversenyt.  A versenyközpontnak ezúttal is a termálfürdő ad otthont, melynek 50 méteres medencéjében lesz az úszás, udvarán pedig a kerékpáros depó és a célterület. Itt kell megemlíteni a létesítményt üzemeltető Tiszaszolg Kft. segítségét, mely kizárólag a verseny miatt hosszabbította meg nyitva tartását. 

Legkorábban, 9 órától a legkisebbek az úszásból és futásból álló aquafitt-futamokkal kezdik a versengést. Ezt követően az újoncoktól a veteránig valamennyi korosztály képviselői bizonyítási lehetőséget kapnak. Fontos információ lehet, hogy a versenyre érkezők a „Triatlon” feliratú oldalkapun 500 forintos belépővel látogathatják meg a strandot.

A hazai pálya előnyét élvező tiszaújvárosi színeket képviselő, éremesélyes versenyzők közül Lehmann Bence, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél a MEFOB-on is érdekelt. A formáját kereső Putnóczki Dorka az U23-as hölgyeknél, az idén már dobogós hellyel is büszkélkedő Bóna Kinga a junioroknál, míg az ifjúsági fiúk között Kovács Gyula és Vágási Zoltán vitézkedhet. Idén először a paratriatlon ob-n is képviselteti magát tiszaújvárosi klub, mely nemrégiben igazolta a dobogó-esélyes Czene Gábort. 

Lehmann Tibor főrendezőtől, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a rendezői csapatba nagyon sok triatlonos szülő jelentkezett be. Véleménye szerint ez azért is örvendetes, mert visszaidézi a tiszaújvárosi „hőskort”, amikor is e nélkül elképzelhetetlen volt egy helyi viadal. A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is ténykedő sportvezetőtől megtudtuk azt is, hogy koronavírus-helyzet veszélyei miatt az a szövetségi törekvés, hogy ne legyen túl sok kétnapos versenyhétvége. Kényszerűségből ezért „engedték el” a klubcsapat országos bajnokságot és követik a „megérkeznek, versenyeznek, hazamennek” rendező-elvet.

Tónusba, keretbe!!  

Lehmann Csongor az elit vb-n próbálhat szerencsét 

A tiszaújvárosiak egyik legjobbja, a junior világbajnok, U23-as vb-ezüstérmes Lehmann Csongor szeptember 5-én Hamburgban, sprint távon versenyezhet. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) az eredetileg világbajnoki széria futamot (WTS) világbajnoksággá minősítette, hiszen ebben az évben nem tudnak több versenyt rendezni ebben a sorozatban. A normál esetben 55 tagú mezőnyt 65 tagúra bővítették, így kerülhetett be a már az indulók között szereplő Bicsák Bence és Tóth Tamás mellé a magyar csapatba Csongor, valamint Faldum Gábor és Dévay Márk is. Érdekesség, hogy a teljes létszámot a britek, a franciák, a spanyolok, a németek és mi használhattuk ki. A még U23-as Lehmann Csongorral szemben nincs különösebb elvárása a szakvezetésnek, elsődleges cél, hogy újabb hasznos tapasztalatokat gyűjtsön be az elit kategóriában.

Szeptember 6-án, vasárnap szintén Hamburg ad otthont a mix-váltó világbajnokságnak, melyen hazánkat Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Bicsák Bence és Faldum Gábor képviselheti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.