Lehmann Csongor világkupa-bronzot hozott

A Karlovy Vary-ban megrendezett elit világkupán bronzérmet harcolt ki Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub újdonsült U23-as világbajnoka.

A sorozat egyik, ha nem a legkeményebb pályája, ahol csak az úszás volt sík,  várta az elit világkupa mezőnyét szeptember 12-én, vasárnap Csehországban, ahol olimpiai táv teljesítése várt a résztvevőkre.

A tiszaújvárosi Lehmann Csongort az indulók közül a top 5 világranglista helyezettek között tartották számon, így a rendezők vendégeként vehetett részt a rangos viadalon. Komoly ellenfelekben ezúttal sem volt hiány. Ott sorakozott a rajtnál az augusztus végén, Edmontonban megrendezett világbajnokság elit futamának 5. helyezettje, a svájci Adrien Briffood, az ugyanott 9. helyen végzett japán Takumi Hojo,  valamint az U23 világbajnokság első tíz helyezettje közül a chilei Diego Moya, és az új-zélandi Dylan Mccullough is. 

Mint azt Lehmann Tibortól, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzőjétől megtudtuk, az 1500 méteres úszás során négyen, Dévay Márk, Takumi Hojo, az olasz Alessio Crociani és a portugál Miguel Tiago Silva nagy tempót diktálva, 40 mp előnyt szereztek, így sikerrel szöktek meg a többiektől. Lehmann Csongor a második, 20 triatlonost számláló csoportban tekerte le a 40 kilométert. A világkupa-sorozat egyik legkeményebb kerékpáros pályájának végén, a depóba érve félperc maradt a szökevények előnye. A 10 km-es futás első kilométerén az üldözők további 10 mp-et faragtak a hátrányukból, miközben a német Lasse Nygaard-Priester elnyargalt tőlük. Az igazán komoly átrendeződés 5 km után kezdődött meg. A német fiú továbbra is vezetett, mögötte öten – köztük Lehmann Csongorral – haladtak.  Az utolsó kilométeren, egy emelkedőn a tiszaújvárosiak kiválósága tempót váltott, melynek köszönhetően felfutott a dobogó harmadik fokára. 

Már Párizsra fókuszálva

  • Az idei versenyprogramomba a pálya nehézsége és az olimpiai táv miatt tettük be ezt a világkupát, hiszen már a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra fókuszálva szükségem van a további fejlődésre, tapasztalatszerzésre. – fogalmazott Lehmann Csongor. –  Bizton mondhatom, hogy jól döntöttünk edző-édesapámmal! Kemény és tanulságos menet volt, nem pedig „gyógyüdülés” a világhírű fürdővárosban. Jó érzéssel tölt el, hogy a kiemeltek közül nekem sikerült a legjobban ez a csehországi „kirándulás”. Külön öröm, hogy az edmontoni világbajnokság szereplőinek sorából, csak mi magyarok mentünk jól. Idei fő céljaim, a hazai Európa-kupa és a világbajnokság megnyerése után, ez a vk-dobogó igazi hab a tortán! 

Végeredmény

Férfiak (65 induló): 1. Lasse Nygaard-Priester (német) 1:53:31 óra, 2. Grant Sheldon (brit) 1:54:04, 3. Lehmann Csongor (magyar) 1:54:11, …8. Dévay Márk (magyar) 1:54:36, …17. Dévay Zsombor (magyar) 1:55:38.

Szűcs István

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.