Lehmann Csongor a 15. helyen zárt Leeds-ben

A párizsi olimpia kvalifikációs sorozatának 2. állomását június 11-én, Angliában, Leeds városában rendezték meg. Lehmann Csongor, a Tisza-partiak U23-as világbajnoka a bombaerős mezőnyben – legjobb magyarként – a top 15-ben végzett.

Évek óta talán a legerősebb mezőny gyűlt össze Leeds-ben, a világbajnoki széria verseny sorozat (WTCS) idei állomásán, ahol kemény kerékpár és futópálya várt a résztvevőkre. – fogalmazott a helyszínen Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A 750 méteres úszás rajtjánál Csongor fiam az első bójákhoz az utolsó harmaddal fordult be, onnan próbált előre evickélni. Végül 15 mp hátránnyal, a 29. helyen jött ki a vízből. Innen már jól sikerült depóval, és kemény bringázással az első bolyban tekert az első körtől kezdve, üldözve a két francia szökevényt. A 20 km-es kerékpározás során nem voltak gondok, sőt, körről körre előbbre helyezkedett a bolyban, húzta, ahol kellett. A második váltásnál  70 km/órás sebességgel zuhant be a boly a depóba, ami egy lejtő alján volt. Csongor az 5-6. helyen ment ki az 5 kilométeres futásra. Sokáig a 10. hely körül tartotta magát, de a meglehetősen dombos futópályán főleg a meredek lejtők kifogtak rajta, ígyvégül a 15. helyen zárt. Ezt a pozíciót az elején aláírtuk volna, de most látjuk, hogy milyen közel van az eleje (58mp az elsőtől, 17 mp a 10. helytől), a nagy neveket, világ-és Európa-bajnokokat, olimpiai helyezetteket is beleértve. Szóval örültünk a célban, jó az irány. Két olyan pályán vagyunk túl, ami nem feltétlenül Csongornak kedvez, de szépen lépeget előre, ezzel a helyezéssel az olimpiai kvalifikációs listán a 17., a világranglistán pedig a 27. pozíciót foglalja el. A szombati verseny negatív aktualitása, hogy az olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes Jonathan Brownlie saját szülővárosában – olimpiai ezüstérmes honfitársával, Alex Yee-vel együtt – a későbbi győztes Wilde manőverének „köszönhetően” a kerékpározás elején bukásba keveredett és feladásra kényszerült.

Vegyes-váltóban is a 15. helyen

A Leeds-i hétvége második napján, vasárnap a mix-váltók versengésére került sor. A Lehmann Csongor, Krokó Márta, Bicsák Bence, Sárszegi Noémi alkotta magyar csapat a szuper sprint távú viadalon olyan nagyhatalmakat megelőzve, mint Spanyolország és Svájc,  a 15. pozíciót harcolta ki.

Eredmények

Férfi egyéni (55 induló): 1. Hyden Wilde (új-zélandi) 53:18, 1. Leo Bergere (francia) 53:28, 3. Lasse Jührs (német), 53:38, …15. Lehmann Csongor (magyar) 54:16, … 24. Bicsák Bence (magyar) 54:36, …27. Dévay Márk (magyar) 54:42

Mix-váltó (20 induló ország): 1. Németország, 1:28:00 óra, 2. Nagy-Britannia, 1:28:14, 3. Franciaország, 1:28:20, …15. Magyarország, 1:32:46.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.