2003: debütált a csapat világbajnokság

A Triatlon Nagyhét keretén belül – a világon először – Tiszaújvárosban rendeznek csapat világbajnokságot. A debütálás remekül sikerül, mely megerősítette a német és ukrán győzelemmel zárult világkupa iránti – egyébként sem csekély – érdeklődést.

A Triatlon Csapat Világbajnokságon a háromfős együttesek tagjai egymás után, váltó-rendszerben teljesítik a 300 méter úszásból, 8 km kerékpározásból és 2 km futásból álló szuper sprint távot. A magyar „B” csapat, a tiszaújvárosi Török Dániellel soraiban a 9. helyet érdemli ki a világsztárokat felvonultató mezőnyben, míg az „A”-egységünk negyedikként zár. A győztesek nemzetisége papírforma: a nőknél és férfiaknál egyaránt a sportág egyik nagyhatalma, Ausztrália „húzza be” az első világbajnoki aranyakat.

A világkupa női győztese a német Anja Dittmer lett, míg a bronzérmes pozíciót egy akkor még ismeretlen ausztrál lány, Emma Snowsill érdemli ki, aki az aktuális világbajnokságon is nagyot alakít aranyérmet nyer!

A férfiak versengésében az ukránok 30 felett járó kiválósága, Vladimir Polikarpenko alaposan megtréfálja társait. Legendásan jó úszótudása miatt, annak elismeréséül a magyarok átkeresztelték a jó kedélyű sportolót „Polip-kartempónak”, aki ezúttal sem okozott csalódást, könnyedén nyerte az első felvonást. Előnye kitartott a kerékpározásban, sőt több „futógép” támadását visszaverve, az utolsó számban is megőrizte vezető helyét.

A tiszaújvárosi viadalok versenyigazgatóját, Márkus Gergelyt felkérik, hogy ő képviselje Európát a sportág világszövetségében, majd ezzel párhuzamosan rábízzák az athéni olimpia triatlon versenyeinek igazgatói feladatait. A játékokon 28 sportág szerepel, egy kivétellel – ezt jelenti Gergő – valamennyinek görög versenyigazgatója van. A fiatal sportvezető Athénba költözik és helyszínen készíti elő a versenyt. Mindez nem csak az ő személyes karrierjének jelentős állomása, hanem a klubé, Tiszaújvárosé, melyhez nélkülözhetetlenül szükség volt a világkupák és nemzetközi versenyek magas szintű megrendezésére, és a város pozitív hozzáállására is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.