Klubcsapat Országos Bajnokság

 Szinte mindent vitt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub

A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub elit férfi csapata zsinórban harmadszor védte meg címét a klubcsapat országos bajnokság elit kategóriájában, mely egyet jelentett az abszolút első hellyel. A női abszolút versenyt a Tiszaújvárosi TK utánpótlás együttese nyerte, az elitben első, de  kerékpáros bukás miatt hátrányos helyzetbe került klubtársak előtt.

Óriási részvételi csúccsal  vette kezdetét május 19-én, szombaton  a XXVII. Tisza Triatlon. Hazánk Tiszaújvárosban, a Termálfürdőben és környékén  megrendezett klubcsapat országos bajnokságára nem kevesebb, mint 139 egység adta le nevezését, ami 15 csapattal több, mint eddig bármikor.

Az utánptólás korosztályos csapatok után a felnőttek, majd a szeniorok is megvívták a maguk csatáját.

A Lehmann Tibor vezette Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás-2 kategóriás fiú csapata nyitotta meg a hazai arany-gyártást. A helyi felnőtt férfiak 5., míg a szenior urak  a 6. hellyel szereztek értékes bajnoki pontokat.

Olimpiai- világ- és Európa-bajnok ökölvívónk, az évek óta a triatlon szerelemeseként is jegyzett Kovács Kokó István ezúttal sem maradt távol egyik kedvenc  versenyhelyszínétől, a Ferencvárosi TC szenior sorát erősítette.

A nap fénypontját az elit kategória képviselőinek csatája jelentette. A tavalyi végeredmény fordított sorrendjében, 2 percenként rajtoló csapatok tagjaira 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítése várt. Az időrendből adódóan előbb a női abszolút verseny sorrendje dőlt el. Érdekesség, hogy a két junior Európa-bajnokkal, Putnóczki Dorkával és Mátyus Lilivel felálló hazaiak, – igaz utóbbit kerékpáros bukás hátráltatta a még jobb teljesítményben – a dobogó második fokára szorultak az utánpótlás-2 korosztályos klubtársaik, mögé.  A harmadik helyet az Újbuda fiataljai érdemelték ki. A fentiekből adódóan az elit női és a utánpótlás-2 leány arany szintén Tiszaújvárosban maradt.

A férfi elit versenyben a Tiszaújváros már az úszásnál jelezte, hogy idén sem szeretnék átadni az elmúlt két évben elnyert aranyat. Az úszást kereken 9 perc alatt teljesítették, de 2 mp-re ott voltak mögöttük a világkupa-győztes Vanek Ákos vezette budaörsiek. A középső számban már eldőlni látszott az elsőség sorsa, hiszen a középtávú magyar bajnok Hankó Dávid, a junior Európa-bajnok Lehmann Csongor, a felnőtt magyar bajnok Lehmann Bence és német junior válogatott barátjuk, Frederic Funk 25 mp-es előnyre tett szert a Budaörs és a Tiszakécske előtt. A befejező számban a házigazdák még rátettek egy lapáttal és közel egy perces előnnyel nyerték meg az aranyérmet, zsinórban harmadszor megvédve bajnoki címüket, mely a klub történetének tizenegyedik férfi elit klubcsapat aranya. A Tarnai László vezette Tiszakécske lehajrázta a Budaörsöt.

  • A nemrégiben feltöltött 50 méteres medencében nem volt sok lehetőségünk a gyakorlásra, de ennek ellenére jól sikerült már ez a szám is – értékelt a célban Lehmann Bence, a tiszaújvárosi bajnokcsapat versenyzője. – Kerékpározás közben nagyon erősnek éreztük magunkat, melyet az óra is igazolt. A futás során arra figyeltünk, nehogy meglepjenek bennünket, ami olyan jól ment, hogy még magabiztosabbá tettük elsőségünket. A hazai környezet mindig inspirál bennünket, ezúttal is nagy öröm volt itthon versenyezni és győzni!

Az esti eredményhirdetést követően a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub tészta-partyra várta a résztvevőket.

A klubcsapat OB végeredménye

Női abszolút: 1. Tiszaújvárosi TK -UP2 (Bóna Kinga, Molnár Sára Kata, Kovács Anna, Tóth Anna, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:06 óra, 2. Tiszaújvárosi TK – Elit (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára)1:04:13, 3. Equilor Team Újbuda  SE –UP2 (Petrov Dorottya, Hortváth Karolina, Peszleg Dominika)1:04:56

Női elit: 1. Tiszaújvárosi TK (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára, Jakab Ilka, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:13

Ugtánpótlás-2, leányok: 1. Tiszaújvárosi TK (Bóna Kinga, Molnár Sára Kata, Kovács Anna, Tóth Anna, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:06 óra

Férfi abszolút: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hankó Dávid, Frederic Funk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 54:33 perc, 2. Tiszakécske VSE  (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter) 55:41, 3. Budaörsi TKE (Király András Benedek, Papp tamás, Kovácshegyi Bence, Vanek Ákos, Bujdosó Ferenc Sámuel) 56:08.

Férfi elit: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hankó Dávid, Frederic Funk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 54:33 perc

Utánpótlás-2., fiúk: 1. Tiszaújvárosi TK (Sinko-Urobe, Ábel, Sinko-Uribe Aurél, Berencsi Ádám, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 58:36

Felnőtt férfiak: 5. Tiszaújvárosi TK (Balogh Bence, Fróna Ákos, Németh Sándor) 1:02:42

Szenior férfiak: 6. Tiszaújvárosi TK (Bálint Lóránt, Bán Csaba, Rácz Róbert) 1:07:53.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.