ETU Triatlon Európa Kupa, Olsztyn

Lehmann Csongor arannyal „köszönt be” a felnőttekhez!

 

Fantasztikus magyar sikerrel fejeződött be az elmúlt hétvégén, a lengyelországi Olsztyn városában megrendezett felnőtt ETU Triatlon Európa-kupa. Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még junior korú sportolója első felnőtt nemzetközi versenyén rögtön arannyal „köszönt be” a nagyokhoz. 

 

A lengyelországi sprint távú (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) felnőtt ETU Triatlon Európa-kupán a tiszaújvárosiak két junior korú sportolója – Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor – mutatkozott be először a felnőtt nemzetközi mezőnyben, ami azért is fontos, mert ezt követően már főleg ilyen erőpróbákon állnak majd rajthoz.

IMG_0029

 

  • A lányoknál Dorka az első három között jött ki a vízből, szokásától eltérően gyorsan depózott, majd a későbbi győztessel és második helyezettel megléptek a 20 tagú üldöző-bolytól – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Kerékpározás közben folyamatosan növelték az előnyt, a 3. kör végén 1:05 perc fórjuk is volt, amiből a depózásig 55 mp-et meg is tartottak. Már a futás elején látszott, hogy a két másik lány gyorsabb lesz. Dorka saját tempóban futott. Sajnos hátulról jöttek a futógépek, a cél előtt 500 m-el még 5. volt, de a végén még ketten megelőzték, annak ellenére, hogy magához és korosztályához képest nem futott rosszul. A verseny előtt a top 10-et céloztuk meg, ez sikerült! A fiúk futamában Bence fiam a 4-es, öccse, Csongor a 23-as rajtszámmal indult. Az úszás nem volt konfliktusmentes, Csongor a 8., Bence a 12-14. helyen  ért partot.  Csongor a közvetlen élbolyban volt az első váltás után, Bencééknek egy szakadást kellett megoldaniuk, de hamar felértek az elejéhez. A középső szám keménynek és akciódúsnak bizonyult. A boly időnként 40-45 tagot is számlált, de folyamatosan szakadozott. Csongor végig elől helyezkedett, a második váltásnál másodikként tette le kerékpárját, jól is ment ki futni, míg Bence a 10. helyet foglalta el ekkor. Csongor végig a 2-3. helyen futott, kontrollálta az eseményeket, miközben mindig más rángatta meg a tempót. Csongornak sikerült elfutnia a ritmust váltó Turboevskivel, akit az utolsó 800 méteren leszakított, és a célig már senki nem tudott felfutni rá. Bence sajnos az utolsó 1500 méteren kicsit lassult, ami csak néhány másodpercet de sok helyet jelentett, végül a 19. lett.

 

Az előttünk álló hétvégén Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor Bundesliga-futamon vesz részt Kraichgau-ban, Lehmann Bencére pedig az olasz Cagliari városában megrendezendő ITU Triatlon Világkupa-futam vár.

Eredmények

Férfiak: 1. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:32 perc, 2. Sylvain Fridelance (svájci) 54:34, 3. Gabriel Sandör (svéd) 54:36, …19. Lehmann Bence (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:26

 

Nők: 1. Ekaterina Matjukh (orosz) 1:01:36 óra, 2. Marta Sanchez Hernandez (spanyol) 1:02:01, 3. Nina Eim (német) 1:02:27, …8. Putnóczki Dorka (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:49.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.