Lehmann Csongor Arzachená-ban kezdi a párizsi kvalifikációt

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior és U23-as világbajnoka, Lehmann Csongor hétvégén, Olaszországban rajthoz áll a párizsi olimpia első kvalifikációs versenyén.

Az olaszországi Arzachena városában május 28-án, szombaton, 15.30 órakor rajtol a sprint távú (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) világkupa mezőnye. Ezzel a versennyel veszi kezdetét a párizsi olimpia kvalifikációs sorozata, mely 2024 május végéig tart. A magyar színeket Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Faldum Gábor, Lehmann Csongor és Tóth Tamás képviseli.

  • Csongor fiam, aki 30. a világranglistán, a 8-as rajtszámot kapta, a 9-es sapkát a britek olimpiai ezüst- és bronzérmese, Jonathan Brownlie viseli majd – tudtuk meg a már a helyszínen tartózkodó Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Három hetes, igazán értékes és hasznos bulgáriai magaslati edzőtábor után utaztunk Olaszországba. Ez a brutális kerékpáros pályájáról híres verseny lesz az idei első igazán komoly megméretésünk. Csongi formája alapján esélyes a top10-be kerülésre, de ettől még szebb eredményt is elérhet.

Külön készült a kerékpáros „falra”

A regnáló U23-as világbajnok kedden, kora délután érkezett meg édesapjával Arzachenába, ahol azóta igyekeznek minden időt kihasználni az utolsó simítások elvégzésére. Szállásuk a depótól mindössze 50 méterre található, így a női versenyt akár a teraszról is figyelemmel kísérhetik.

  • Szerdán először a kerékpáros pályával ismerkedtem, pontosabban tesztelgettem – mondta az aznapi első tréningje után Lehmann Csongor. – A három körös bringázás során körönként egy 1,5 km-es emelkedő vár ránk, mely igazából egy „fal”. Meredekségére jellemző, hogy mintegy 4,5 percet vesz igénybe a leküzdése, majd nem annyit, mint a kör fennmaradó, sík része. A magaslati edzőtáborozás során külön készültem a „hegyi” kerékpározásra, úgy érzem nem lesz vele baj. Mindhárom sportágban minden olyan edzést elvégeztem, ami ahhoz kell, hogy jól sikerüljön ez a fontos verseny, melyen megkezdjük gyűjtögetni a párizsi olimpia kvalifikációs pontjait. A szerda délutáni tengeri úszást csütörtökön is megismétlem, bringázok még egyet és persze a viszonylag könnyűnek nevezett futópályának is „beköszönök”. Csütörtök délutántól könnyítek picit, onnantól kezdve az átmozgatásé lesz a főszerep. A tavalyi győztes fiatalabb Brownlie-fivér, Johny mellett jó néhány olimpikon – köztük Faldum Gáborral és Tóth Tamással – is ott lesz a mezőnyben, akik kivétel nélkül nagyon akarják a mind jobb, mind több pontot érő jó szereplést.  Komoly iramra, nagy csatára számítok! Idén két Európa-kupán álltam rajthoz és mindkettőn dobogóra tudtam állni, amit nem rossz előjelnek gondolok. A jól sikerült edzőtáborozás után erősnek érzem magam és bizakodó vagyok!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.