Lehmann Csongor Hamburgban „hangol” Tiszaújvárosra

tiszaújvárosiak U23-as világbajnoka, Lehmann Csongor július 9-én, szombaton a triatlon világbajnoki szériaverseny-sorozat (WTCS) németországi állomásán áll rajthoz.

Yokohama, Leeds, Montreal után – az előttünk álló hétvégén – Hamburg várja a világ legjobb triatlonosait, akik sprint távon(750 m úszás, 21 km kerékpározás, 5 km futás) mérik össze tudásukat.

A magyar triatlonosok közül Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Dévay Márk, Faldum Gábor és Lehmann Csongorkerült fel az ezúttal is bombaerős jelzővel illethető rajtlistára.- Véleményem szerint ez a verseny a legnagyobb szervezésben, előkészítésben, külsőségekben és a szurkolótábor létszámát illetően – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől, aki fiával együtt szerdán este indult el Hamburgba. – Ehhez hozzá vehetjük a világbajnoki- és Európa-bajnoki érmesek sorát felvonultató mezőnyt, ami garantálja az igazi sportcsemegét. A hamburgi kikötőben kijelölt versenyközpontban és környékén nem kevesebb, mint 150-200 ezer néző szurkolja végig a futamokat, a célegyenesben pedig szó szerint még a kandelábereken is lógnak az emberek!  Az úszás pikantériája, hogy a pálya átvezet egy híd alatti, 40 méteres  alagúton, ahol semmilyen világítás nincs. A kerékpározás egy belvárosi körön lesz, majd jöhet a várhatóan rendkívül gyors futás a végén, ahol a győztes alig több, mint 14 perc alatt fogja teljesíteni az 5 kilométert. A rendkívül erős németek mellett a franciák szintén jó sorral neveztek és ott lesz a spanyolok világbajnoka, Mario Mola is, nem beszélve az ausztrálokról, amerikaiakról, brazilokról. Mindezzel együtt sem lehet más célunk, mint minél nagyobb mértékben gyarapítani a világranglista és az olimpiai kvalifikációs pontok számát. Csongor a szombati egyéni versenyt követő, vasárnapi mix-váltóra felmentést kapott, hiszen rá a jövő hétvégén duplázás vár: Tiszaújvárosban akkor rendezzük meg a Prémium Európa-kupa selejtezőjét és döntőjét. Csongi távollétében, a mix-váltóban Bragmayer Zsanett, Horváth Karolina Helga, Dévay Márk és Faldum Gábor képviseli a magyar színeket.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.