Lehmann Csongor Hamburgban is a top 15-ben!

tiszaújvárosiak U23-as világbajnoka, Lehmann Csongor a triatlon világbajnoki szériaverseny-sorozat (WTCS)németországi állomásán a 14. helyen érkezett célba, így Leeds után ismét a top15- ben zárt.

A világbajnoki szériaverseny-sorozat (WTCS) idei 4. állomását a július 9-én, szombaton, Hamburgban rendezték meg. A világbajnokok egész sorát és olimpiai érmest is felvonultató mezőnyre 750 m úszás, hat körből álló, összesen 21 km kerékpározás és két körös, 5 km futás várt a májusban kezdődött, két évig tartó olimpiai kvalifikációs sorozat részét is képező erőpróbán.

Az első rajtoló női mezőny egyetlen magyarja, BragmayerZsanett a 11. helyen, 38 másodperccel maradt el a Tokióban olimpiai bajnok, háromszoros vb-aranyérmes győztestől, a bermudai Flora Duffy-tól.

A férfiaknál az 1-es rajtszámot a francia Leo Bergere viselte, aki minden idei versenyen dobogós volt, nyerni azonban még nem tudott, ám így is jó eséllyel pályázik a novemberi Abu Dhabiban megrendezendő nagy döntő után kihirdetésre kerülő világbajnoki címre. Az 57 induló között négy magyar triatlonos kapott bizonyítási lehetőséget.

Az első számban a kétszeres világbajnok francia Vincent Luis volt a leggyorsabb, Dévay Márk a 3. helyen ért partot, de nem sokkal maradt el tőle Bicsák Bence, Lehmann Csongor és Faldum Gábor sem. A bringázás második körére összeállt 35 tagú csoportban mind a négy magyar ott tekert. A rendkívül technikás, sok kanyarral és visszafordítóval nehezített pályán az 50 mp hátrányban haladó üldözőbolyban szorgoskodott a nagy visszatérő, a háromszoros világbajnok, háromszoros hamburgi győztes spanyol Mario Mola is, akinek ezúttal nem hagytak sok esélyt társai. A második váltásnál Dévay és Faldum remek pozícióban, az első öt között kezdte meg a futást, de Lehmann lemaradása is csak 5 mp volt ekkor. A táv második felében látszott, hogy az első hely sorsa az új-zélandi Wilde és az ausztrál Hauser között dőlhet el. Így is lett, nyert az olimpiai bronzérmes Hayden Wilde. A rendkívül sűrű befutás során Lehmann Csongor harcolta ki a legjobb pozícióta magyarok közül, egyet javítva a Leeds-i WTSC helyezésén a 14.-ként érkezett célba. Újabb top15-ös eredményével további nagyon értékes olimpiai kvalifikációs, világbajnoki és világranglista pontokat gyűjtött be, csakúgy, mint a többi magyar versenyző. 

Hamarosan jöhet az újabb lépcsőfok– A 31-es rajtszámot viselő Csongornak az úszás során kicsit körbe kellett úszni a kedvezőbb rajtpozícióbankezdő vetélytársait, akik ráadásul a híd alatti szakaszon „felrakták” a falra – tudtuk meg a helyszínről Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Igazából ez nem befolyásolta a továbbiakat, de majd, ha 15 körüli lesz a rajtszáma, kedvezőbb pozíciót választhat a rajthoz. A kerékpározás közben óriási „veretés” volt, nagyobb, mint amire számítottunk és persze a 22 darab visszafordítóból adódó 22 megindulás, a helyezkedés sem tett jót senkinek. A durva bringa után Csonginak nehezebben álltak fel a lábai, de ezt követően végig gyorsulót futott és ismét a top15-ben zárt. Mindössze 10 másodpercre volt a legjobb tíztől. Jó érzés, hogy nem hullámzik a teljesítménye, stabil a formája.  Mindketten elégedettek vagyunk a hamburgi szerepléssel, pont annyira hogy tovább erősödjön a motiváció a következő lépcsőfok, a top10 eléréséhez, melyre szerintem már nem kell sokat várnunk!  

Eredmények

Nők (56 induló): 1. Flora Duffy (bermudai) 58:37 perc, 2. Beth Potter (brit) 58:43, 3. Lisa Tertsch (német) 58:53, 11. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda SE) 59:15


Férfiak (57 induló): 1. Hayden Wilde (új-zélandi) 53:10 perc, 2. Matthew Hauser (ausztrál) 53:13, 3. Dzsavad Abdelmula(marokkói) 53:26, …14. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:54, …16. Faldum Gábor (Mogyi SE) 53:57, …22. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 54:11, …29. Dévay Márk (Trion SC) 54:24.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.