Tizenhárom híján ezer kerékpáros indította a Fesztivált

A sportág barátainak nagy örömére idén – július 14-17. között – túl a koronavírus járvány okozta nehézségeken, a korábbi keretek között rendezhetik meg a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivált.

Az idei  első hivatalos programot a Dísztó-partján megtartott bensőséges ünnepség jelentette.  A tiszaújvárosi triatlonsport megalapítójának, a helyi világkupa megálmodójának és elindítójának, a sportág hazai és a nemzetközi tekintélyeként ismert Dr. Márkus Gábornak a szobránál, a család mellett a dr. Fülöp György polgármester vezette önkormányzat képviselői, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, a barátok, ismerők emlékeztek tisztelettel és szeretettel a kiváló sportvezetőre, nagyszerű családapára.

Bringázással indult a tombolaszelvény-gyűjtés

A sport és kulturális eseménysorozat sportos nyitányát a Phőnix Hotel parkolójából rajtolt kerékpározás jelentette. Az ovisok egy számukra kijelölt 250 méteres kiskört tekertek le, majd a nagyok a hétvégi Prémium Európa-kupa kerékpáros pályáján hagytak maguk mögött 4 kilométert. Az összesen 987 bringás között – az egyik főtámogató, a Mol Petrolkémia Zrt. több vezető beosztású munkatársa mellett – ott volt Koscsó Lajos, Tiszaújváros korábbi polgármestere és Kovács Tibor volt országgyűlési képviselő is.

A célban minden teljesítő kapott egy tombolaszelvényt, mellyel a vasárnap esti sorsoláson értékes és sportos ajándékokat lehet majd nyerni.

Megnyitották a négynapos sorozatot

A Prémium Európa-kupát és Junior Európa-kupát is magába foglaló Tiszújvárosi Triatlon Nagyhét esti ünnepélyes megnyitójáta Főtéren tartották meg. A Derkovits Fúvószenekar és Majorett Csoport színvonalas bemutatóját követően, a nagyszínpadon  elsőként Marton Zsombor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki kihangsúlyozta, hogy Tiszaújvárost a triatlon tette fel a világtérképre. A városlakók szinte mindegyikének több generáció óta kötődése van a sportághoz, a jogelőd TVK-hoz és a MOL Petrolkémia Zrt.hez. Elmondása szerint ez a tény önmagában is arra kötelezi a céget, hogy a jövőben is partnerei legyenek ennek a saját dolgozóik körében is sokakat megmozgató, és kikapcsolódási lehetőséget kínáló sorozatnak.

Ezt követően Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnökelépett a mikrofonhoz, aki elmondta, hogy nagyon jó érzés újra a város szívében vendégül látni a sportolókat és az érdeklődőket. A színvonalas rendezéshez óriási segítséget kaptak a várostól. Igyekeztek mindenki számára megfelelő programot összeállítani, remélve, hogy aki ott lesz, jól érzi magát!

Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője kiemelte, hogy a koronavírus fertőzés miatti nehéz időket követően nagy örömmel vágtak bele ebbe az eseménybe, melynek sikeréért nagyon sokan dolgoztak és dolgoznak, de nélkülözhetetlen volt a támogatók segítsége is. Bíznak abban, hogy mindenki felhőtlenül szórakozik és szurkol majd.

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke megnyitó beszédében így fogalmazott: – Két szó jut eszembe, a közösségépítés és az összefogás. Elsősorban ennek az eredménye, hogy több, mint két évtized után is működik a rendezvény. Ebben elévülhetetlen szerepe van a Márkus-családnak, akik kitartottak és áldozatos munkával segítik napjainkban is a Lehmann Tibor vezette rendezői csapatot. Balázs mellett minden alkalommal velünk van Márkus Gergely, a World Triatlon sportigazgatója, hazánk egyik vezető sportdiplomatája, aki ezzel együtt is kiveszi a részét szinte minden munkafázisból. Szurkoljunk együtt a rendezvény és a magyar sportolók, ezen belül a három Lehmann-testvér sikeréért! Hajrá triatlon! Hajrá Tiszaújváros!

A hivatalos program után a kultúra kapott főszerepet, először az Unique, majd a Kowalsky meg a Vega zenekar szórakoztatta a Főtéren egybegyűltek szépszámú közönséget.

Az olimpia bajnok már Tiszaújvárosban fut

A hétvégi, 41 országból érkező sportolót felvonultató  nemzetközi versenyekre egyre több triatlonos érkezik meg a Tisza-partjára. A ciprusi, az izraeli, a francia és a spanyol csapatok mellett már Tiszaújvárosban tartózkodik a brit küldöttség is, olyannyira, hogy ifjúsági olimpiai bajnokuk, Ben Dijkstra a mai, meglehetősen nagy meleg ellenére már futóedzést tartott a helyszínen. Este érkezik meg Németországból dr. Varga Béla vezető versenybíró, míg a svéd Ola Silvdahl-t, az Európai Triatlon Szövetség elnökségi tagját péntekre várják a szervezők.    

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.