Kiss Gergely indul az U23-as világbajnokságon

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviselő Kiss Gergely is ott lesz a november 25-én, Abu-Dhabiban megrendezendő U23-as triatlon világbajnokságon.

Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában az U23-as korosztály képviselőire az olimpiai táv, azaz 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás teljesítése vár. Kiss Gergely, valamint további két magyar induló, Dévay Zsombor és Dobi Gergő egy 36 ország, 70 sportolóját felvonultató elit mezőnyben próbálhat szerencsét. A mieink számára inspirációt
jelenthet, hogy a címvédő, a tiszaújvárosi Lehmann Csongor személyében éppen a honfitársuk.

  • Szerencsére minden zökkenő mentes volt az utóbbi hetekben, sikerült elkerülni a betegséget, sérülést, maximálisan tudtam az edzésekre koncentrálni – fogalmazott a már hét elejétől Abu-Dhabiban tartózkodó Kiss Gergely. – Nehéz versenyre számítok, ahol 70 sportoló fog összecsapni ebben a nagy melegben.  Próbálom felvenni a versenyt a korosztály legjobbjaival, és ha minden összeáll, akár a dobogó közelében is végezhetek.

Jó formában gyarapíthatja nemzetközi rutinját


Egy rendkívül kedvezményes repülőjegy beszerzésének köszönhetően Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője is ott lesz a világbajnokságon, ahol igyekszik mindenben segíteni versenyzőjét.

  • Gergő az utóbbi három hetet a magyar válogatott tagjaként Cipruson töltötte edzőtáborozással – tudtuk meg Lehmann Tibortól, aki a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedik. – Az edzésmutatók alapján nagyon biztató formában utazott el társaival Abu-Dhabiba, a világbajnokság helyszínére. Formája mellett az is önbizalmat adhat neki, hogy idén két alkalommal felállhatott már az Európa-kupa dobogójára. 21 évesen, a nemzetközi versenyeken szerzett rutinján van
    még mit fejleszteni, de erre itt lesz egy újabb kiváló lehetőség. Nem helyeztünk rá semmilyen terhet az eredményt illetően, így csak saját magára, a verseny alakulására koncentrálhat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.