Kiss Gergely ezüstérmes lett a világbajnokságon

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviselő Kiss Gergely fantasztikus versenyzéssel ezüstérmet harcolt ki a november 25-én, pénteken, Abu-Dhabiban megrendezett U23-as triatlon világbajnokságon.

A magyar trió, Kiss Gergely, Dévay Zsombor és Dobi Gergő egy 36 ország, 70 sportolóját felvonultató elit mezőnyben próbálhatott szerencsét az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában. Az U23-as korosztály képviselőire az olimpiai táv, azaz 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás teljesítése várt.

  • Kemény verseny volt, de sikerült figyelni azokra dolgokra, melyeket vezetőedzőnkkel, Lehmann Tiborral megbeszéltünk – tudtuk meg nem sokkal célba érkezése után Kiss Gergelytől. – Az úszás során hamar jó pozícióba kerültem és úgy éreztem, hogy viszonylag kis erőfeszítések árán tartottam a helyem. A kerékpározás közben, a kritikus pillanatokban is a boly elején tudtam maradni. A futáson pedig minden kijött, ami bennem volt. Hihetetlen, hogy megélhettem azt, amiről az elmúlt időszakban álmodtam. Köszönöm Tibinek, hogy ott volt velem, nagyon sokat segített a verseny előtti napokban, és a verseny alatt is. Nagyon jó érzést jelentett közösen megélni ezt a sikert, a világbajnoki ezüstöt. Összességében magasan felülmúltam az elvárásaimat ebben a szezonban. Úgy érzem már bátrabb tervekkel vághatok neki a következő szezonra való felkészülésnek, természetesen egy kis pihenés után.

Folytatta az kollekció gyarapítását

A 21 esztendős Kiss Gergely bravúros teljesítményével folytatta a tiszaújvárosiak elmúlt években, az U23-as világbajnokságokon elért remek szériáját, Lehmann Csongor 2019-es ezüst-, és 2021-es aranyérme mellett tovább gyarapította a klub vb-érem kollekcióját.

  • Abszolút meg volt az esély arra, hogy Gergő jól szerepeljen, hiszen fizikálisan és mentálisan is jó állapotban érkezett a helyszínre – értékelt Lehmann Tibor. – Ez azonban kevés, hiszen hozzá hasonló kiváló állapotban jó néhányan voltak még a mezőnyben. Tudni kell azonban verseny közben megcsinálni a dolgokat, mert csak a legügyesebbek érhetnek el sikereket. Az utóbbi időszakban szépen felépítettük sportolónk magabiztosságát, aki hónapról-hónapra javult, de a vb az egészen más. Sokat beszélgettünk az edzőtáborozások során, hogy mikor mit kell tennie a versenyen. A rajtlista alapján készítettem neki egy elemzést, melynek kapcsán felhívta Csongor fiamat, aki érthető módon belülről jobban látja a vetélytársakat jellemző vonásokat, az erőviszonyokat, de többnyire egybecsengett a véleményünk. Ami pedig magát a világbajnoki-futamot illeti, Gergő az első két számban hiba nélkül teljesített, majd betartotta azt a taktikai utasítást, mely szerint a futás 7. kilométeréig „húzódjon meg” a bolyban és utána fokozatosan húzza a gázt, ami az ő erőssége. A célegyenesben még arra is volt ereje, és lélekjelenléte, hogy visszaelőzze a második helyére pályázó brit srácot. Éretten, magabiztosan versenyzett, nagy dolgot vitt végbe. Jó érzés volt, hogy elértük, amit kigondoltunk.

Végeredmény (70 induló): 1. Connor Bentley (brit) 1:50:15 óra, 2. Kiss Gergely (magyar) 1:50:24, 3. Hamish Reilly (brit) 1:50:29, …18. Dobi Gergő (magyar) 1:52:31, …24. Dévay Zsombor (magyar) 1:53:21.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.