Összefogtak, leküzdötték a kihívásokat, közben vb-érmeket nyertek

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjainak 2020 elejétől sok kihívással kellett megküzdeniük, de sopánkodás helyett alkalmazkodtak a lehetőségekhez, folytatták a kemény munkát, mely többek között világbajnoki érmeket is eredményezett számukra.

2020-ban az edzéslehetőségeink szűkültek a Covid-járvány miatti létesítmény bezárásokkal, de ez később szerencsére rendeződött – fogalmazott Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Ugyanebben az évben – 1997 óta először – elmaradt a tiszaújvárosi triatlon Világkupa, és a Triatlon Nagyhét. A sor folytatódott: nehéz gazdasági körülmények és az energiaválság sem javította az edzés- és versenyzési lehetőségeinket. 2021-ben újra kezdtük építeni a rendezői csapatot és a rendezvényt: Európa-kupával tértünk vissza a sportág nemzetközi vérkeringésébe.

Az egyesület életében a bizonytalan versenyrendszer, a változások folyamatos alkalmazkodásra ösztönözték bennünket. A tiszaújvárosi triatlon berkekben az évek során elterjedt, “Lenni triatlonista nem nyafogni!” szállóige alapján, kihasználtuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, és megpróbáltuk a változásokat a javunkra fordítani. Ennek köszönhetően az elmúlt években világbajnoki dobogós helyezéseket szereztek versenyzőink, az országos egyesületi pontversenyt az elmúlt három esztendőben a Tiszaújvárosi Triatlon Klub nyerte meg, illetve U23-as világbajnok versenyzőnk, Lehmann Csongor áll a legelőkelőbb helyen a magyarok közül az Olimpiai Kvalifikációs listán és a Világranglistán. Ehhez az kellett, hogy motivált edzői stábunk együtt maradt, a versenyzők, a támogatók és a szülők pedig megértették, hogy csak összefogva tudjuk áthidalni a nehézségeket. A nyári nemzetközi triatlon fesztiválunk a lépcsőzetes újraépítkezéssel együtt megújult, a szervezőgárda megfiatalodott, az “öregekre” támaszkodva, de fiatalos lendülettel állnak a szervezés elé. A rendezvények struktúrája korszerűsödött, a színvonala tovább nőtt, 2022-ben a közönség is a régi lelkesedéssel talált vissza Tiszaújváros “Triatlon-központjába”. Az idei Prémium Európa-kupán hazai győzelmek születtek, a nőknél az újbudai Bragmayer Zsanett nyert, a férfi dobogón pedig idén két tiszaújvárosi fiú – a győztes Lehmann Csongor és a bronzérmes, nemrégiben U23-as vb-ezüstöt is begyűjtő Kiss Gergely állt a dobogón. A sikerek és a fokozatos építkezés vezetett oda, hogy 2023-ban újra Világkupa rendezésébe vágjuk a fejszénket.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.