Újdonság az U23-as Eb, magyar arannyal!

Az athéni olimpia évében, 2004-ben a magyar férfi győzelemmel záruló U23-as Európa-bajnokság az újdonság a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhéten. A főpróbát jelentő világkupán új-zélandi és német siker születik.

Az U23-as Eb-n a hölgyeknél nyer az aktuális felnőtt világbajnok, a portugál Vanessa Fernandez. A  férfi futamban Pocsai Balázs alig lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen zár, míg a hazai közönség előtt versenyző Török Dániel hetedikként ér célba. Ők ketten, kiegészülve Bajai Péterrel, csapatban a legjobbnak bizonyulnak, Eb-arannyal gazdagodnak!

Az ötkarikás játékok előtti utolsó világkupán 35 olyan sportoló „főpróbázik” Tiszaújvárosban, akik az athéni olimpiára készülnek. Arra az athéni ötkarikás játékokra, melynek triatlon versenyigazgatója nem más, mint Márkus Gergely, Tiszaújvárosból!.

 A tiszaújvárosi világkupán a férfiaknál az új-zélandi Shane Reed harcolja ki a dobogó legmagasabb fokát, míg a házigazdák versenyzői közül Dmitriy Gaag a 11., Balogh Lőrinc pedig a 18. helyen érkezik célba. A női mezőnyt ismét egy német hölgy, Anja Dittmer iskolázza le. Molnár Erika, az Újpest üdvöskéje ezúttal a 12. pozícióban zár.

A rendező TVK-Mali Triatlon Klub Borsod-Abaúj-Zemplén megye hírnevének növeléséért elnyeri a közgyűlés „Marketing-díját”, a versenyzők, edzők, vezetők közösségét pedig „Alkotói-díjjal” ismerik el. A díjakat dr. Márkus Gábor klubelnök és Bukovinszki József, az egyesület úszóedzője veszi át Miskolcon, a Megyeházán.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.