Lehmann Csongor Yokohamában kezdi az idei pontgyűjtést

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub U23-as világbajnoka, Lehmann Csongor május 13-án, Japánban kezdi meg az idei világbajnoki széria verseny sorozatot (WTCS). Az olimpiai kvalifikációs listán jelenleg legjobb magyarként a 15. pozíciót birtokló sportoló természetesen szeretné tovább gyarapítani pontjai számát.

Lehmann Csongor, klubtársával, Kiss Gergellyel együtt április hónapban két és fél héten át a spanyolországi Sierra Nevadában magaslati körülmények között készült. Európa legmagasabban fekvő edzőtáborában olyan világsztárok is jelen voltak, mint az olimpiai és kétszeres világbajnok norvég Kristian Blummenfelt, vagy honfitársa, a háromszoros világbajnok Gustav Iden. 

Csongor Spanyolországból hazafelé, Milánóban elindult egy formába hozásnak szánt kisebb, helyi versenyen, melyet megnyert. Május 8-án, hétfőn utazott el edző-édesapjával, Lehmann Tiborral Japánba, ahol május 13-án, szombaton, Yokohama városában áll rajthoz az olimpiai távú (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) WTCS versenyen.

A számunkra a szezon első komoly versenye előtt nehéz bármilyen jóslásba bocsátkozni, de semmi sem indokolja, hogy Csongor akár már most ne érjen el figyelemre méltó eredményt. – fogalmazott Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A WTCS futamokon reális lehet számára a top10 környéke, mellyel tovább stabilizálhatja helyét az olimpiai kvalifikációs listán, melyen jelenleg – legjobb magyarként – a 15. helyet foglalja el.  Május 27-én, Csongi egyik kedvenc helyszínén, az olaszországi Cagliari-ban, szintén olimpiai távú WTCS-n folytatjuk a versenyzést. Ott leszünk a június 2-4. között Madridban megrendezendő Európa-bajnokságon is, ahol szintén jó szereplésben reménykedünk.

A Lehmann Brothers másik tagja, Lehmann Bence kisebb betegség után – ezen a hétvégén a francia Grand Prix futamon igyekszik helytállni, majd május 21-én, az ausztriai St. Pölten-ben megrendezendő középtávú (70.3) viadalon próbál szerencsét.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.