Lehmann Csongor: Cagliari-ban is a TOP10 a cél

A május 27-én, szombaton, a világbajnoki széria verseny sorozat (WTCS) olaszországi állomásán változatlanul a TOP10-be kerülés a célja Lehmann Csongornak, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub U23-as világbajnokának.

A legjobb magyarként az olimpiai kvalifikációs ranglista 12. helyén álló Lehmann Csongor és édesapja, Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője szerdán este érkezett meg Cagliari városába, az aktuális WTCS futam helyszínére. A két héttel ezelőtt, Yokohamában megrendezett versennyel zárult a párizsi olimpiai kvalifikáció első éve, míg a hétvégi olaszországi – olimpiai távú – verseny a második 12 hónap nyitányát jelenti.

A hétvégi mezőny egyik felének ászai, mint például a britek egyéni olimpia ezüstérmese, mix-váltóban olimpiai bajnoka Alex Yee, valamint az olimpiai arany-ezüst és bronzéremmel egyaránt büszkélkedő, szintén brit Jonathan Brownlie kihagyta Yokohamát. Az elit másik felének jó néhány képviselője, mint a Japánban győztes új-zélandi Hayden Wilde, az ottani bronzérmes, a WTCS-ranglistát vezető portugál Vasco Vilaca, a norvégok olimpiai- és világbajnoka, Kristian Blummenfelt, vagy a franciák ásza, Dorian Conninx viszont onnan jött át Olaszországba. A magyar csapatot Lehmann Csongor mellett Bragmayer Zsanett, Peszleg Dominika, Bicsák Bence és Dévay Márk alkotja majd.

Ezúttal is „szépen” néz ki a rajtlista, de erre már folyamatosan lehet számítani, hiszen egyre közeledik a 2024-es párizsi olimpia. – mondta a már Cagliari-ban tartózkodó Lehmann Tibor. – Csongi a Yokohamában elért 9. helyének köszönhetően a 14-es rajtszámot kapta, ami az 1500 méteres úszás rajtjánál kedvező pozíciót jelenthet számára. Az olimpiai bajnok Blummenfelt a 10-es rajtszámmal indulhat majd a pontonról. A 40 kilométeres kerékpározás nehézségét az adja, hogy egy kör 4 km,
körönként 11 derékszögű kanyar, vagy visszafordító van, ami azt jelenti, hogy nagyjából 400 méterenként kell újra kigyorsítaniuk a versenyzőknek. A tekerés közben még így is nagyon magas, 47 km/órás átlagra lehet számítani. Ilyen előzmények után senkinek sem lesz könnyű a helyezéseket eldöntő 10 kilométeres futás.

Jó formában várja a rajtot

Tavaly a 9. helyet sikerült megszereznem ezen az versenyen, így ezúttal is bizakodó vagyok – hangsúlyozta Lehmann Csongor. – Yokohamában felmérhettem, hol tartok, ennek alapján azt mondhatom, hogy a formám jó. Változatlanul a top10-be kerülés a célom, szeretnék folyamatosan előrébb lépkedni. Cagliari után nem sokat pihenhetek majd, hiszen június első hétvégéjén, Madridban rendezik meg az elit Európa-bajnokságot, mely idén már a harmadik olimpiai távú megmérettetésem lesz.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.