MAGYAR UTÁNPÓTLÁS GÁLA

Magyar Utánpótlás Gála 2024

Időpont: 2024. július 7.

Helyszín: Tiszaújváros, Városház tér, Dísztó és környéke

Regisztráció és rajtszám átvétel:

2023. július 6. 19:00-20:00 Versenyzői terület

2023. július 7. 07:30-08:30 Versenyzői terület

KorcsoportDepó beRajtDepó ki
Gyermek gála fiú 08:00 – 08:4509:0010:30 – 10:45
Gyermek gála leány08:00 – 08:4509:0110:30 – 10:45
Serdülő gála fiú 08:00 – 08:4509:4510:30 – 10:45
Serdülő gála leány08:00 – 08:4509:4610:30 – 10:45
Eredményhirdetés08:00 – 08:4510:4510:30 – 10:45

Versenytávok (a pálya kijelölése a Junior és Elit versenyekkel azonos)

Gyermek SerdülőPályaleírás
Úszás250 m (1 kör)500 m (2 kör)A Dísztóban, rajt stégről, fejessel.
Kerékpár7,5 km (3 kör)12,5 km (5 kör)Sík, aszfaltozott úton, teljes útlezárással.
Futás2,4 km (2 kör)3,6 km (3 kör)Sík, aszfaltozott úton és sétányokon teljes útlezárással.

Versenyszabályzat: A versenyen a Magyar Triatlon Szövetség szabályai érvényesek, beleértve az áttétel szabály alkalmazását is.

Kiegészítő szabályok az alábbiak szerint alakulnak a World Triathlon versenyszabályzata alapján:

 • A versenyen a rajtszámok kiosztása az aktuális ranglisták alapján történtek. A legalacsonyabb rajtszámot viselő versenyző választhat elsőként rajthelyet a pontonon a beszólítás keretében és szintén ez a versenyző helyezheti el a kerékpárját a felszálló vonalhoz a legközelebb.
 • A regisztráció alkalmával a versenyzők az alábbi rajtszámokat kapják:
  • 3 db etikett rajtszám a bukósisakra (egy előre és egy-egy a két oldalra)
  • 1db kerékpáros zászlós rajtszám a nyeregcsőre felhelyezendő
  • 2 db testrajtszám, melyeket a két karra kell felhelyezni enyhén nedves bőrfelületre
  • 1 db számozott úszósapka
  • 1db chip (az állandó sárga chip ezen a versenyen nem használható)
 • A versenyen a World Triathlon büntető zóna szabálya érvényes. Az esetleges idő-büntetést az alábbiak szerint kell letölteni:
  • Korai rajt: az első depózás során 10 mp büntetés a versenybíró által.
  • Agresszív versenyzés az úszás során, mellyel versenyző társa előrehaladását akadályozza – 10 mp a futópályán. Szándékosság esetén ez akár kizárást is eredményezhet.
  • Amennyiben nem kerül az úszószemüveg és az úszósapka a versenyző depó-helyén biztosított számozott dobozba – 10 mp a futópályán.
  • Amennyiben a kerékpár befejeztével nem kerül a bukósisak a versenyző depó-helyén biztosított számozott dobozba – 10 mp a futópályán.
  • A felszálló vonal előtt történő felszállás – 10 mp a futópályán. (akkor számít a felszállás szabályosnak, amennyiben valamelyik láb érinti a talajt a vonal után)
  • A leszálló vonal után történő leszállás – 10 mp a futópályán. (akkor számít a leszállás szabályosnak, amennyiben valamelyik láb érinti a talajt a vonal előtt)
  • Szemetelés a szemetelési zónákon kívül a kerékpár illetve a futópályán – 10 mp a futópályán.
  • Egyéb a vezető versenybíró által megállapított szabálytalanságért – 10 mp a futópályán.
 • A futópályán letöltendő büntetéseket a versenyzőnek saját magának kell megtenni, a versenybírók nem fogják erre külön felhívni a figyelmet. A büntető zónát a futópályán, a cél előtt kb. 100 m-re jelöljük ki. Az érintett versenyzők rajtszáma jól láthatóan kifüggesztésre kerül egy nagy táblán. A több körös futás alatt, a büntetés szabadon választva, bármelyik körben letölthető. Az edzők és a szülők, segíthetik a versenyzőket, hogy felhívják a figyelmüket egy esetleges büntetésre.

Depó: A depó a Világkupával azonosan a kerékpárok egyéni elhelyezést biztosítja. A versenyzők a bedepózásnál a hátsó kerékkel betolva készítsék elő a kerékpárt. A kerékpározást követően a legpraktikusabb az első kereket betolni az egyéni depóállványba. Minden már használt sporteszközt – úszósapka, úszószemüveg, vagy a kerékpár után a bukósisak – a dobozba kell helyezni. A még használni kívánt sporteszköz – futócipő, bukósisak, futósapka, stb. – elhelyezhető a dobozon kívül a földön, vagy a kerékpáron.

Frissítő: A futópályán körönként 2 frissítő áll a sportolók rendelkezésére, ahol palackban vizet biztosítunk. A célban vízzel, izotóniás itallal és gyümölccsel szolgálunk. A célfrissítő területre kizárólag a célba érkezett versenyzők és a Junior EK-ra vagy Világkupára akkreditált edzők léphetnek be. A szülők/hozzátartozók türelmét előre is kérjük, hogy várják meg míg a versenyző elhagyja célfrissítőt.

Díjazás: Minden célba érkező versenyző az esemény egyedi emblémázott ajándékát kapja a versenyt követően. Az első nyolc helyezett versenyzők az eredményhirdetés keretében értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny vezető-versenybírója: Dr. Varga Béla

Jó felkészülést Kívánunk!