Európa-bajnoki hatodik tiszaújvárosi triatlonosok

Két héttel a svájci világbajnokság után, múlt hétvégén, Spanyolországban  az U23-as Európa-bajnokságon szerepeltek a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzői, akiknek nem jött jól, hogy a zord időjárás miatt az eredetileg olimpiai távon kiírt egyéni verseny távját a felére csökkentették. A mix-váltóban viszont mindhárom sportoló kiválóan teljesített, melynek jutalma a hatodik helyezés volt.  

  • Sok változás  volt a Valenciában szokatlan, rendkívül zord, hideg időjárás miatt, aminek mi nem örültünk, hiszen az olimpiai távra készültünk – tudtuk meg hazaérkezésüket követően Lehmann Tibortól, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzőjétől. – Az egyéni versenyben először a lányok mérték össze tudásukat.  Putnóczki Dorka szokásához híven megnyerte a 750 méteres úszást, majd a 20 km-es kerékpározást egy hét tagú bolyban teljesítette. A második depózásnál azonban csak 20 mp előnyük volt az üldözőkkel szemben.  Dorka az 5 km-en futotta a tempóját, magához képest igazán jól teljesített és a 12. helyen érkezett célba. A 7. mindössze 20 mp-re volt tőle a célban. Ami a fiúkat illeti, újdonsült U23-as világbajnoki ezüstérmesünk, Lehmann Csongor sem akart elmaradni Dorkától, ő is megnyerte az első számot, míg bátyja, Lehmann Bence a szintén előkelő 5-6. helyen ért partot. Itt nem sikerült a kerékpáros szökés, így az orkán erejű szélben egy 35 tagú csoport tagjai produkáltak egy óriási iramú tekerést. Sajnos a mieink egy rossz depózás után az utolsó 10-ben mentek ki futni és innen zárkóztak fel. Csongor a 16., Bence pedig a 21. helyet harcolta ki. Két hét alatt két ilyen komoly erőpróba nem egyszerű a szervezet számára. És persze nem jön mindig minden össze, úgy is mondhatnám, hogy nem ez volt az a verseny, ahol a szerencse mellénk állt.  A vasárnapi mix-váltóban mindhárom versenyzőnk remekül teljesített, Dorka a 6-7. helyen adta át a váltást Bencének, aki tartotta a pozíciót, így indítva útjára Sárszegi Noémit (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.). Befutóemberünk, Csongor az aktuális világbajnok spanyollal meccselt, de mivel rossz kerékpár váltás miatt összeszedtünk egy 10 mp-es büntetést, ezúttal nem szólhattunk bele az éremcsatába. Örvendetes, hogy a tavalyi 7. hely után így is sikerült javítanunk, a hatodik helyen zártunk ebben a nagyon sűrű mezőnyben.

Mivel a szezon még tart, az előttünk álló hétvégén mindhárom tiszaújvárosi a Francia GP utolsó állomásán versenyez, majd három hét múlva jön számukra a törökországi Alanya városában egy Európa-kupa futam.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.