Lehmann Csongor Karlovy Varyban világkupázik

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub U23-as világbajnoka, Lehmann Csongor szeptember 11-én, vasárnap a csehországi Karlovy Varyban, olimpiai távon megrendezendő világkupa-futamon igyekszik tovább gyarapítani világranglista pontjai számát.

 A 25 országból verbuválódó 66 fős mezőnyben az 1-es rajtszámot a brazilok korábbi junior világbajnoka, Manoel Messias kapja, aki megnyerte a legutóbbi, Valenciában megrendezett világkupát. A 2-es rajtszám a tiszaújvárosi Lehmann Csongoré, aki jelenleg egyaránt a 16. helyen áll a világranglistán és az olimpiai kvalifikációs ranglistán, míg a világbajnoki széria versenysorozatban a 19. pozíció az övé. Csongor két évvel ezelőtt a 9., míg tavaly a 3. helyet szerezte meg a közel sem könnyű pályáiról híres, 1500 méter úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló csehországi versenyen, ahol idén is folytatni szeretné jó szereplését. Formája biztató, hiszen a közelmúltban, Münchenben megrendezett elit Európa-bajnokságon három francia nagyágyú mögött a negyedik helyet harcolta ki. A magyar színeket képviseli még Karlovy Vary-ban Dévay Márk, Dévay Zsombor, Faldum Gábor és Tóth Tamás is.

További ranglistapontok reményében

  • Csehországban igazán jó versenyre lehet számítani, ahol bizony nagyon sokan pályáznak a mind jobb eredményért. – fogalmazott Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A kerékpáros és futó pálya is komoly próbatételt jelent majd a sportolóknak. Ha a helyezéseket illetően az elmúlt két esztendő javuló tendenciáját nézzük, Csongor akár előre léphet, de mivel rendkívül sűrű a mezőny, valószínűen nüanszok döntenek a végső sorrendről. Egy koncentrált, kiegyensúlyozott versenyzéssel tovább gyarapíthatja ranglista pontjai számát, ami nagyon fontos a 2024-es párizsi olimpia szempontjából. Következő két „fellépésünk” két olimpiai távú világbajnoki széria-verseny (WTCS) lesz, október 8-án, az olaszországi  Cagliari-ban, november 5-én pedig Bermudán. 

Szűcs István

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.