Ötpróbás-pontokat is osztanak az idei „Barátságon”

A 21. Miskolci Barátság Maraton Nemzetközi Utcai Futófesztivált idén október 22-23-án rendezik meg a borsodi megyeszékhely belvárosában. A résztvevők az „Ötpróba Párizsba”-sorozat pontjait is begyűjthetik.

Miskolc város kiemelt eseményének programjában – a hagyományokat követve – négy egyéni táv és egy félmaratoni váltó, valamint gyermekfutamok szerepelnek.

Újdonságot jelent, hogy a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által rendezett esemény központja – az eddig megszokott Népkertből – beköltözik Miskolc főutcájára, pontosabban a Szent István térre. Mivel ebben az évben kétnapos lesz a rendezvény, fontos tudnivaló, hogy október 22-én, szombaton délután rendezik meg a gyermekfutamokat a versenyközpont környékén kijelölt pályán, míg vasárnap jönnek a klasszikus egyéni számok (maraton, félmaraton, kismaraton, minimaraton) és a félmaratoni váltó!

Versenyszámok, kategóriák

Maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám):  egyéni ( női- és férfi abszolút kategóriában). Ötpróba-pontok száma: 6

Félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában.  Ötpróba-pontok száma: 4

Kismaraton (10,5 km,Koncz Ferenc-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában). Ötpróba-pontok száma: 2

Minimaraton (5,27 km, Dr. Márkus Gábor-emlékszám):–  egyéni (születési ÉV alapján: 7-11 éves lányok-fiúk,12-14 éves lányok-fiúk, 15-18 éves lányok-fiúk, 19-35 éves nők-férfiak, 36-45 éves nők-férfiak, 46-55 éves nők-férfiak, 56-65 éves nők-férfiak, 66 év feletti nők-férfiak. Ötpróba-pontok száma: 1

Félmaraton-váltó (4×5,27 km):  női – férfi abszolút kategóriában
Ötpróba-pontok száma, személyenként: 1

Gyermekfutamok: egyéni (600 méter: 6 éves korig, leány-fiú; 1,8 km: 7-11 éves korig; leány-fiú)  

Az 5,27 km-es körpálya térképe megtekinthető az alábbi linken:

https://www.termeszetjaro.hu/hu/tour/gyalogtura/miskolci-baratsag-maraton/236119055/?share=%7Ezslek3it%244ossqpog

Helyszíni nevezés csak szombaton!

Az előnevezéstoktóber 10-én, 24.00 óráigvárják a www.maratonclubmiskolc.hu  oldalon. Az előnevezők névre szóló rajtszámot, valamennyi célba érkező pedig egyedi befutóérmet kap.

Helyszíni nevezésre csakoktóber 22-én, szombaton, 14-18 óra között lesz lehetőség a belvárosi versenyközpontban. Vasárnap már csak a rajtszámokat lehet majd átvenni! 

Előnevezés, további információk begyűjtése a  www.maratonclubmiskolc.hu honlapon.

Párizsért gyűjtögethetnek

Az utcai futófesztivál az „Ötpróba Párizsba”-program pontgyűjtő állomása is egyben! Aki a rendezvényen regisztrált ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik – ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be, míg a legszerencsésebb ott lehet nézőként a 2024-es párizsi olimpián. Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsék el megadni az ötpróba-azonosítószámot, mert csak ebben az esetben tudják igazolni a teljesítést. Amennyiben valaki még nem ötpróbázó, de szeretne azzá válni és megkezdeni a pontgyűjtést, ahttps://otprobaparizsba.hu/ oldalon tud regisztrálni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.