Lehmann Csongor két olimpiai bajnokot „vert” Cagliari-ban


A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Lehmann Csongor eddigi legjobb világbajnoki széria verseny-sorozat (WTCS) helyezését elérve – két olimpiai bajnokot és egy olimpiai bronzérmest is maga mögé utasítva – a 7. helyet harcolta ki a május 27-én, szombaton, az olaszországi Cagliari városában megrendezett futamon.


A két héttel ezelőtti yokohamai WTCS verseny rajtlistája is rendkívül tekintélyesnek számított, Cagliari-ban azonban még ettől is nagyobb mezőny gyűlt össze. Ott volt a japán futamot kihagyó két brit szupersztár, a mix-váltóval olimpiai bajnok Alex Yeeés Jonathan Brownlie, akiknek nem mellesleg egyéniben is van ezüst-, sőt Brownlie esetében ezen kívül még egy bronzérme is.- Az 1500 méteres úszás kaotikus volt kicsit, de a végére kialakult, így Csongor az első bollyal tudta elkezdeni a 40 km-es, 10 körös, kanyarokkal és visszafordítókkal alaposan megtűzdelt kerékpározást – tudtuk meg a verseny helyszínén tartózkodó Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – A bringázás tempójára jellemző, hogy az olimpiai bajnok norvég Blummenfelt az esetek döntő többségében 2 perces hátrányból is fel szokott zárkózni az első bolyra, ezúttal azonban nem járt sikerrel, 1:10 perc hátránnyal kezdhette meg a futást. A sportolók dolgát az őrült tempó mellett – tovább nehezítette, hogy a kerékpáros és a futó pálya fele a tengerparton vezetett, ahol a szél és a meleg sem tett jót nekik. A 10 km során a tokiói ötkarikás játékok egyéni ezüstérmese, a mix-váltóval olimpiai bajnok brit Alex Yee és az olimpiai bronzérmes új-zélandi Hyden Wildenagyon durva tempót diktált, 40 mp-et adtak még a harmadik helyezett, tavalyi Európa-bajnok francia Leo Bergere-nek is. Yee végül megvédte tavalyi, Cagliari-ban megszerzett elsőségét.Csongor ezúttal is szépen teljesített a zárószámban, a hetedik helyet harcolta ki. Ennek értékét tovább növeli, hogy az olimpiai és világbajnok norvég Kristian Blummenfelt a 15., a mindhárom színű olimpiai éremmel rendelkező brit Jonathan Brownlie a 34. , az olimpia bronzérmes dél-afrikai Henri Schoemanpedig a 30. helyet szerezte meg. Mi továbbra is szépen megyünk előre, a dobogó közelébe.

Eddigi legjobb WTCS eredménye

Lehmann Csongor tavaly a 9. helyen végzett egyik kedvenc verseny helyszínén, Cagliari-ban. Ezúttal is azzal a céllal utazott Olaszországba, hogy az olimpiai távú versenyen bekerüljön a top10-be.- Igazán boldog vagyok, hiszen a mostani 7. hely eddigi legjobb WTCS-eredményem, mellyel feljöttem az összetett rangsor 8. helyére – fogalmazott Cagliari-ban, célba érkezését követően Lehmann Csongor. – Különösen jó érzés, hogy tettem mindezt egy világsztároktól „hemzsegő”, bomba mezőnyben. A jó formámnak köszönhető újabb értékes pontokkal megerősítettem pozíciómat a világranglistán, ahol a 12. vagyok. Ugyan ezt a helyet foglalom el az olimpiai kvalifikációs ranglistán is. Június első hétvégéjén, Madridban, az Európa-bajnokságon folytatom a versenyzést. Négy héten belül a kontinens viadal lesz a harmadik olimpiai távú versenyem, ami komoly terhelést jelent, de fel vagyok rá készülve.

Eredmények

Férfiak (55 induló): 1. Alex Yee (brit) 1:36:28 óra, 2. Hayden Wilde (új-zélandi) 1:36:33, 3. Leo Bergere(francia) 1:37:04, … 7. Lehmann Csongor (magyar) 1:37:52, …17. Bicsák Bence (magyar) 1:38:34, …21. Dévay Márk (magyar) 1:38:53

Nők (52 induló): 1. Georgia Taylor-Brown (brit) 1:46:43 óra, 2. Emma Lombardi (francia) 1:47:06, 3. Taylor Spivey (amerikai) 1:47:36, …15. BragmayerZsanett (magyar) 1:49:30. (Peszleg Dominika lekörözés miatt nem tudta befejezni a versenyt.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.