Fedettpályás világkupán indulnak az újvárosiak

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két versenyzője, Lehmann Csongor és Kovács Gyula március 30-án, szombaton, a franciaországi Lievin városában megrendezendő, hatalmas érdeklődéssel kísért fedettpályás triatlon világkupán áll rajthoz.

A francia bányász városban található Európa egyik legkomolyabb atlétikai centruma, ahol rendre világcsúcsokat futnak a sportág menői. Ennek az 5000 férőhelyes arénának a közepén állítanak fel egy 25 méteres, 6 pályás medencét, a kerékpározást és a futást pedig a rekortánon tudják le a versenyzők. 

  • Kétszer már jártunk ezen a speciális versenyen, ahol Csongor fiam előbb egy ezüstöt, legutóbb pedig egy bronzot gyűjtött be. – fogalmazott Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, aki sportolóival együtt szerdán indult el Lievin-be. – Eddig Európa-kupát rendeztek ott a franciák, most lesz első alkalommal világkupa, mely világranglistapontokat ad, viszont olimpiai kvalifikációs pontokat nem, hiszen nincs másik , ehhez hasonló versenyzési forma. Előfutam, középfutam és reményfutam vár a 65 sportolóra, akik közül értelemszerűen a legjobb 12 jut be a fináléba. Egy-egy futam során 150 méter úszást, 3 km kerékpározást és 1 km futást kell teljesíteni, ebből adódóan nagyon gyorsan történnek a dolgok. A többszörös világkupa győztes német Tim Hellwig kapta az 1-es rajtszámot, Csongi a 2-essel, a norvég Vetle Bergsvik Thorn pedig a 3-assal versenyzik majd. A múlt hétvégi, Querteira -i elit Európa-kupa győztese, a brit Hugo Milner a 4-es, a franciák kétszeres világbajnoka, olimpiai bronzérmese, Vincent Luis a 7-es számmal indul. Első éves U23-as tiszaújvárosi Kovács Gyula a 46-os, míg a szintén juniorból korcsoportot váltó kőszegi Hóbor Zalán a 44-es számot kapta. A mieink közül Csongor ezúttal is az este 10 órakor kezdődő döntőt célozza meg, ott pedig az éremszerzés a célja. Kovács Gyulával szemben az az elvárás, hogy menjen legalább egy kört, gyűjtsön világkupa-pontokat és gyarapítsa rutinját a nagyok között. A női mezőnyben Kuttor-Bragmayer Zsanett és Horváth Karolina képviseli a magyar színeket. 

Érdekesség, hogy az óriási show-val, koncertekkel, dj-vel körülvett versenyre már 3 héttel ezelőtt elfogyott mind az 5000 db belépőjegy!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.