Európa Kupák Törökországban

Lehmann Csongor és Sinkó-Uribe Ábel az élmezőnyben

Az Európa Kupák “klasszikusával” az alanyában 29. alkalommal megrendezett felnőtt és junior EK-val zárult a Tiszaújvárosi Triaton Klub versenyzői számára nemzetközi szezon. A Junior EK-n Sinkó-Uribe Ábel révén voltunk érdekeltek, aki az élbolyban úszva, majd egy 9 fős szökés utáni futóversenyben a 6. helyet szerezte meg. Az eredményének köszönhetően Magyarország fellépett a dobogó legfelső fokára a Junior Európa Kupa sorozat nemzetek közötti összetett versenyében. Az Európai Triatlon Szövetség a nemzetek sorrendjét az egyéni ranglistán szereplő 3-3 legjobb helyezéssel bfullsizeoutput_2ea6író fiú és leány versenyző pontszámai alapján határozza meg. Ábel az egyéni összetettben az előkelő 13. helyen zárta a sorozatot.

Az elit női mezőnyben Putnóczki Dorka indult a tiszaújvárosiak közül, aki “papírforma szerint” nyerte az úszás számot, majd az élbollyal kerékpározott. Sajnos a kerékpározás utolsó körében bukásba keveredett, s bár folytatta a versenyt, jelentős időhátrányba került, és végül a 25. helyen futott be.

Az elit férfiak között a Lehmann testvérek és Sinkó-Uribe Aurél próbált szerencsét. Csongor nyerte az úszás számot, közvetlenül utána a 4-5. helyen ért partot Bence, míg Aurél egy bollyal később érkezett a depóba. A kerékpározás során egy 45 fős “óriás boly” alakult ki, melyet kisebb csoportok követtek. A második számot egy két fős szökés szinesítette, amely harminc másodperces előnyre tett szert a futás kezdetéig, és ezzel jelentősen befolyásolta a verseny alakulását. Az üldözők gyilkos iramban indultak a szökevények után, és a szokatlanul erős kezdésnek esett áldozatul a legjobb futók közé tartozó Csongor is, aki végül a 7. helyet szerezte meg. Lehmann Bence és Sinkó-Uribe Aurél a versenyt megelőző héten sajnos betegséggel küzdött, így nem volt meglepő tőlük a szerényebb 30. és 61. helyezés.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.