Tiszaújvárosban debütál a cyclocross

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub november 10-én, vasárnap rendezi meg a CIVIS-CLEAN Cyclocross versenyt. A sportág helyi debütálását jelentő, amatőröknek és profiknak egyaránt kiváló lehetőséget kínáló akkreditált viadalt a Magyar Kerékpáros Szövetség előírásai szerint hívják életre.

A Lehmann Tibor vezette rendezők célja, hogy a több évtizedes versenyrendezési tapasztalatok felhasználásával meghonosítsák a sportágat Tiszaújvárosban. A Tiszaújváros központjától mindössze 3 km-re található Tisza-szigeten  ligetes, erdei területen kialakítandó körpálya 2900 méter hosszú, melyen minimális a szintkülönbség. Az aszfaltozott szakasz hossza körönként 300 méter.

A rendezők szeretettel várnak minden profi, amatőr, és a sportágat csak kipróbálni kívánó sportembert, akiket 23 kategóriába sorolnak. A pálya teljesíthető kezdők részére is, akik a megfelelő futamokban kerékpár megkötés nélkül indulhatnak. Az első rajt 10.00 órakor lesz.

Előnevezés november 7-ig, de lesz helyszíni nevezés is, melyet minden futam előtt 60 perccel zárnak le. 

Az autóval érkezők számára jó hír, hogy közvetlenül a pálya mellett 200 gépjármű parkolására van lehetőség, de mindössze 200 méterre további 100 hely található. Az öltözőket fűtött rendezvénysátrakban biztosítják. A versenyközpontban étterem és büfé is rendelkezésre áll, csakúgy, mint a kerékpármosó. A résztvevők meleg teát és zsíros kenyeret kapnak a verseny végén. 

További részletek, információ: www.tiszatriatlon.hu; telefon: + 36 30 645-2745  ; e-mail: tiszaujvaros@triatlon.t-online.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.