Továbbra is Tiszaújváros a hazai triatlon „zászlóshajója”

A 2023-as eredmények alapján – az elmúlt évtizedekben már sokadszorra – ismét a Tiszaújvárosi Triatlon Klub nyerte meg hazánkban az országos egyesületi pontversenyt, így továbbra is „zászlóshajóként” képviselik a sportágat.

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) hagyományos díjátadó ünnepségét január 13-án, szombaton tartották meg Törökbálinton, ahol az újvárosiak a különböző kategóriákban számos egyéni elismerést is kiérdemeltek.
Az utóbbi évek rendkívüli eredményessége alapján és persze a 2023-as teljesítményeknek köszönhetően nem volt meglepő, hogy ismét „tarolt” az országos díjátadón a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. Az összetett és elit egyesületi pontversenyben is az élen végzett az egyesület.
Az „Év sportolója” elismerést Lehmann Csongor az elit triatlon kategóriában, míg Lehmann Bence a triatlon felnőtt középtáv kategóriában érdemelte ki.

A tavalyi esztendő legjobb eredményei közül elsőként kell megemlítenem Lehmann Csongor olimpiai kvalifikációját, világbajnoki összetett 10. helyét, az olimpiai ranglista 1. helyét, a tiszaújvárosi világkupa-futam győzelme mellett. – hangsúlyozta Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Kiss Gergely az Európa Játékokon a mix-váltó tagjaként bronzérmet szerzett, mellette top10-es helyen zárt az U23-as világbajnokságon. Kovács Gyula a junior Európa-bajnokságon a mix-váltóval gyűjtött be egy ezüstöt, míg egyéniben a 7. lett. Lehmann Bence kétszer is top10 -ben végzett az Ironman 70.3 sorozatban, és megnyerte a középtávú magyar bajnokságot.
További három versenyzőnk is kijutott világversenyre: Sinkó-Uribe Ábel (U23-as vb), Lehmann Sára (junior vb), Filep Zóra (ifjúsági Eb). Néhány beszédes számot is mondanék: az egyéni országos bajnokságokon 11 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérem, míg a csapat, illetve váltó országos bajnokságokon 18 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzérem volt a „termésünk”. Mindez együtt hozta meg az egyesületi pontversenyekben elért kiváló pozíciónkat. A 2023-as eredmények alapján 10 versenyzőnk tagja a különböző válogatott kereteknek. A kemény munkát vállaló sportolóink mellett kijár a köszönet
edzőinknek, Fodor Ágnesnek, Balogh Bencének és Filep Csabának, támogatóinknak, élén a dr. Fülöp György vezette tiszaújvárosi önkormányzatnak és nem utolsó sorban a rendkívül nagy áldozatot vállaló szülőknek is.

A díjátadó tiszaújvárosi érdekeltségű díjazottjai


Összetett egyesületi pontverseny: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub, 2. Pécsi Sport Nonprofit Zrt., 3. GANZAIR Team Újbuda Sportegyesület, 4. Ferencvárosi Torna Club, 5. Budaörsi Triatlon Klub, 6. Trion Triatlon Sportegyesület
Elit egyesületi pontverseny: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub, 2. Budaörsi Triatlon Klub, 3. Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Utánpótlás egyesületi pontverseny: 1. Ferencvárosi Torna Club, 2. Tiszaújvárosi Triatlon Klub, 3. GANZAIR Team Újbuda Sportegyesület

Év sportolója-díj:
Elit férfiak: Lehmann Csongor
Középtáv, férfiak: Lehmann Bence
Elit triatlon ranglista: 1. Lehmann Csongor, 2. Bicsák Bence, 3. Faldum Gábor
Triatlon, sprint táv, ranglista, 60-64 éves kcs.: 1. Bálint Lóránt
Triatlon, gyermek kcs ranglista.: 2. Izsák Csaba
Duatlon, gyermek kcs. ranglista: 2. Izsák Csaba
Összetett (duatlon-triatlon) ranglista, 60-64 éves kcs.: 3. Bálint Lóránt.


Felnőtt kcs., I. osztályú minősítés:
Férfiak: Lehmann Csongor


U23-as kcs., I. osztályú minősítés:
Férfiak: Kiss Gergely, Sinko-Uribe Ábel

Junior I. osztályú minősítés:
Duatlon és triatlon, leányok: Lehmann Sára
Duatlon és triatlon, fiúk: Kovács Gyula


Utánpótlás Aranyjelvényes-minősítés:
Duatlon, gyermek leányok: Kádár Elise
Triatlon, gyermek leányok: CrisanTünde Geoergiana
Duatlon és triatlon, gyermek leányok: Hajdu Gréta Emma, Tömösközy Dalma Lili
Triatlon, gyermek fiúk: Harangi Péter
Duatlon és triatlon, gyermek fiúk: Izsák Csaba, Szabó Flórián
Duatlon és triatlon, serdülő leányok: Bán Petra
Triatlon, ifjúsági leányok: Filep Zóra
Duatlon és triatlon, ifjúsági leányok: Bartók Hanna

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.