Elkezdődött a szezon

Elkezdték a szezont a triatlonosok

Az elmúlt napokban sem tétlenkedtek a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói, akik saját sportágjaik mellett országúti kerékpározásban és mezei futásban is nagyszerűen helytálltak.

IMG_9709

A spanyolországi Melilla városában megrendezett olimpiai távú felnőtt ETU Triatlon Európa-kupa viadalon Lehmann Bence próbált szerencsét, aki a 15 Celsius-fokos vízben, a 4-5. helyen úszva kapott egy monoklit a szemére, mely annyira bedagadt, hogy csak egy szemmel látott, és így az 1500 méter után végül a 15. hely környékén jött ki a vízből.  A jó úszó Bence emiatt sajnos nem lehetett tagja a 6 tagú szökevény csoportnak és 40 km letekerése után a 35 fős mezőnnyel szállt le futni. Eddigi legjobb futásával 30:15 percet teljesített a 10 km-en, ami a 18. helyet jelentette számára.

A kerékpáros diákolimpia debreceni országos döntőjében Putnóczki Dorka az időfutamban, az mezőnyversenyben és az összetettben egyaránt dobogós lett.

A mezeifutó diákolimpia gödöllői országos döntőjében Lehmann Csongor egyéni bronzot nyert, míg az Eötvös Gimnázium V. és VI. korcsoportos leány csapata egyaránt aranyat érdemelt ki.

  • A szezon első versenyén, a veresegyházi duatlonon 33 sportolóval vettünk részt, újonctól a szenior korosztályig – mondta Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Legerősebb korosztályaink, az ifjúságiak és a juniorok képviselői az abszolút versenyben is domináltak. Újonc és , gyermek korcsoportos versenyzőink is a mezőny első felében végeztek, de náluk nincs eredménykényszer, elsődleges cél a sportág megszerettetése. Egyesületünk tagjai az utóbbi évek hagyományait folytatva, április 23-28-ig  Bükkszentkereszten edzőtáboroznak. A versenyzők, korosztálytól függően hétfőtől csütörtökig érkeznek, és szombatig maradnak. A legnagyobb létszámú napokon 40 fő lesz fent a táborban. Szombaton, a tiszaújvárosi atlétikai versenyen is képviseltetjük magunkat a 3000  és a 800 méteres számokban. Nagyobbik fiam, Bence sajnos Melilla óta betegeskedik, így számára kimarad ez a 3000 méteres verseny is.

 Eötvös-bajnokok (1) Lehmann Csongor Lehmann Bence-Melilla

 

 

 

 

 

 

 

Eredmények

Kerékpáros Diákolimpia Országos Döntő (Debrecen)

Leányok, VI. kcs., egyenkénti időfutam (10 km): 3. Putnóczki Dorka, …8. Mátyus Lili. Mezőny (38 km): 2. Putnóczki Dorka, …6. Mátyus Lili. Összetett: 2. Putnóczki Dorka, …6. Mátyus Lili

Fiúk, V I. kcs., időfutam: 5. Lehmann Csongor. Mezőny: 8. Lehmann Csongor. Összetett: 5. Lehmann Csongor

Mezeifutó Diákolimpia Országos Döntő (Gödöllő)

Fiúk, VI. kcs.: 3. Lehmann Csongor

Leányok, V. kcs.: 6. Bóna Kinga, …10. Kovács Anna, …12. Tóth Anna. Csapat: 1. Eötvös Gimnázium (Tiszaújváros)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.