BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS
csik
 A tiszaújvárosi triatlon klub 1992-ben alakult baráti szerveződés alapján a Márkus család indítatására. Első években amatőr szinten üzemelt a klub, de a sok elkötelezett versenyző és önzetlen szimpatizánsok kitartó munkájának köszönhetően mára már Magyarország egyik meghatározó csapatává nőtte ki magát számos nemzetközi és országos szintű sportsikerekkel. A 70 fős körüli egyesületben egyszerre vannak jelen az utánpótlás korúak, az elit versenyzők és a triatlont “csak” kedvtelésből űző sportolók. Mindannyian egy jól összeszokott edzői stáb irányításával készülnek a különböző megmérettetésekre a megyei versenyektől az olimpiáig.

Rendezvényszervezés területén is bizonyított már a csapat, hiszen a családtagok, barátok és szimpatizánsok segítségével immár sokadik alkalommal rendezhetünk Triathlon Világkupát megszakítás nélkül, amire eddig még nem volt példa a világon. A Triatlon Nagyhét szerves részévé vált Tiszaújváros életének, mely segít népszerűsíteni a klubbot és ez által a triatlont országos és nemzetközi szinten. A hagyományos Tisza Triatlon 1992. évtől minden évben megrendezésre kerül, ahol a résztvevők és látogatók minden évben nagyobb és nagyobb számban képviseltetik magukat.

Az egyesületben folyó aktív nemzetközi szintű munkát mi sem bizonyítja jobban, hogy 2009-ben a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) akkreditált nemzetközi edzőközponttá minősítette az egyesületet.

10511575_874055205958017_1844955795776416171_o