Edzőverseny Cipruson

Edzőtáborozás közben jót versenyeztek Cipruson

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub Cipruson edzőtáborozó sportolói közül Putnóczki Dorka megnyerte a múlt hétvégén megrendezett rövidtávú versenyt, Lehmann Bence második, Lehmann Csongor negyedik, Sinkó Uribe Aurél pedig ötödik lett, csakúgy, mint középtávon  Hankó Dávid.  

Hétvégén Agia Napa városában rendezték meg Ciprus legnagyobb triatlonversenyét, ahol közép-, rövid- és sprinttávon meglehetősen jelentős létszámú mezőnyök sorakoztak fel a rajthoz. A verseny érdekessége, hogy jól beilleszthető az edzőtáborozás rendjébe és az is, hogy a decembertől áprilisig a helyszínen tréningező szovjet utód-államokbeli (orosz, ukrán, kazah stb.) sportolók hasonlóképpen gondolkodnak, így ők is rajthoz álltak. Tavaly még a sprinttávon indultak itt a tiszaújvárosiak, idén a rövid, vagy, ahogy szintén nevezik, az olimpiai  távon volt a sor, hiszen mind a négy versenyző már az U23-as korosztályban érdekelt.  Április utolsó hétvégéjén valamennyien a portugáliai  Quarteira városában megrendezendő olimpiai távú  Európa-kupával kezdik a szezont.

A nem bolyozós rendszerű (kerékpározás közben tilos egymás szélárnyékában tekerni) verseny olimpiai távú férfi futamát meggyőző fölénnyel az orosz Igor Polyansky nyerte meg, aki a 2016-os tiszaújvárosi világkupa ezüstérmese volt. A tiszaújvárosiak közül Lehmann Bence, Lehmann Csongor  és Sinkó-Uribe Aurél a mezőny elején, szinte egymást követve jött ki a vízből. Kerékpáron Bence haladt a legjobban, Csongort és Aurélt egy időfutam specialista orosz megelőzte, akit futásban sem értek utol. A zárószámban Polyansky tartotta az előnyét, Bence pedig a 2. helyét.  Csongor is jót futott, de a dobogóra ezúttal nem ért fel, csakúgy,mint Sinkó-Uribe Aurél.

A női abszolút versenyben Putnóczki Dorka az úszáson hozta a szokásos „bomba” formáját, melynek köszönhetően egyedül, nagy előnnyel kezdett kerékpározni, ahol szintén nem tudtak közeledni hozzá a vetélytársak. Stabil futással és aranyérmet kiérdemelve fejezte be élete első olimpiai távú versenyét.

A középtávon indult Hankó Dávid  az elmúlt 2 hétben szintén kint táborozott Cipruson.  Ő az  5. helyen fejezte be azt versenyt, melyben a londoni olimpia 6. helyezettje, az orosz Alexander Brukhankov volt a legnagyobb név, aki ezúttal második lett.

  • A “masszív”, egyenletes versenytempó bíztató a felkészülésnek ebben a fázisában, hiszen sportolóink csak egy nap könnyítéssel álltak oda a rajthoz – értékelt Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője.- A fiúk két hete szupersprint távon is jól szerepeltek, most a hosszabb is ment. Dorka jól vizsgázott a 2 órás távon, szóval bizakodó vagyok. A tábor még 2 hétig tart kint, Cipruson. A magyar válogatott tagjai egy hét múlva hazautaznak,  kivéve a mieinket, akik még maradnak egy hetet. Az utolsó napokban én veszem át a szakmai irányítást, klubos kollégámtól, Balogh Bencétől. Az edzőtábor egyébként a Héraklész Csillagprogram keretében zajlik, melyet Dévay László és Balogh Bence vezet. A múlt hétvégén csatlakozott a táborozókhoz újabb sportolónk, Mátyus Lili is.

Eredmények

Rövid táv (1500 m úszás, 41 km kerékpározás, 11,5 km futás)

Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:22:15 óra 

Férfi abszolút: 1. Igor Polyansky (orosz) 1:59:53, 2. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:00:43, …..4. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)  2:01:28, 5. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:06:45

Középtáv, (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás): 5. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub-BalatonMan-Pro Team) 4:05:08.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.