Triatlon OB, Baja

A Tiszaújváros szinte mindent vitt

Magyarország június utolsó hétvégéjén, Baján megrendezett sprint távú triatlon bajnoksága meglehetősen komoly tiszaújvárosi fölényt hozott. A férfiaknál Lehmann Csongor, a nőknél Putnóczki Dorka lett az abszolút győztes, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub női és férfi elit csapata is aranyérmes lett és a többiek is begyűjtöttek még jó néhány érmet.

 

Elsőként az együtt rajtoló elit, junior és ifjúsági nők kezdték meg a 750 méteres úszást, melynek végén Putnóczki Dorka másodmagával jött ki az élen a vízből, de a váltás után hamar elköszönt fiatal FTC-s vetélytársától. A 20 km kerékpározás során körönként növelte  előnyét az időközben összeállt fő bollyal szemben. A tiszaújvárosi színeket képviselő  ifjúsági Kovács Anna bukott, de folytatta a versenyt, ami a csapateredmény szempontjából nagyon fontos volt. Dorka 1:25 perc előnnyel indulhatott az 5 km-es befejező számra és a legjobb futóidőtől is csak 20 mp-cel elmaradva nyert magabiztosan az abszolút versenyben. Figyelemre méltó, hogy a még ifjúsági korú Bóna Kinga 4. lett abszolútban, ami korosztályos bajnoki címet jelentett számára. 

  • Boldog vagyok a bajnoki címmel, annál is inkább,  mert a szezonom eddig nem sikerült a legjobban – fogalmazott a célban Putnóczki Dorka.

A férfiak elit, junior és ifjúsági mezőnye szintén egy futamban versengett. Az úszás során a Lehmann Brothers, Bence és Csongor az első két helyet harcolta ki magának. A gyors depózás után a két Lehmann mellett a bajai Karai Levente alkotta a szökevény-csoportot. A második kerékpáros körben a tiszaújvárosi testvérpár magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, amit Karai nem tudott átvenni. Közben mindkét Sinkó-Uribe testvér, Ábel és Aurél is elesett (más-más helyen), de visszaálltak és az üldöző bolyban tekertek együtt, többek között klubtársukkal, az ifjúsági Vágási Zoltánnal. A Lehmann-fiúk végül 1:10 perc előnnyel váltottak a futásra, mely közben érdemben senki nem veszélyeztette pozíciójukat.

 

  • Nagyon örülök első felnőtt, egyéni bajnoki címemnek, ami a jól sikerült magaslati edzőtábor visszaigazolása is  – mondta a junior világbajnok Lehmann Csongor. – Jó főpróba volt a bajnokság a két hét múlva esedékes hazai felnőtt világkupára, ahol testvéremmel és Putnóczki Dorkával próbálunk szerencsét. 

Eredmények

Sprint távú OB (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás)
Férfi elit abszolút:
1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 54:46 perc, 2. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:39, 3. Karai Levente (Mogyi SE Baja) 55:52. Férfi elit csapat: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 2:47:51,2 óra

Junior  kcs., fiú egyéni: 3. Sinkó-Uribe Ábel, 57:00 

Ifjúsági kcs., fiú egyéni: 3. Vágási Zoltán, 59:20

Szenior 4-es kat., férfiak: 2. Bálint Lóránt, 1:10:57
Női elit abszolút, egyéni: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 1:03:11 óra, 2. Bukovszki Tünde (Budaörsi TK) 1:04:08,3. Botka Anikó (Martfűi ÚTK) 1:04:35. Elit női csapat: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Putnóczki Dorka, Molnár Sára, Mátyus Lili, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 3:17:27,3

Junior kcs., leány egyéni: 3. Tóth Anna, 1:05:55

Ifjúsági kcs., leány egyéni:  1. Bóna Kinga (edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 1:04:58. Csapat: 2. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Kovács Anna, Putnóczki Réka) 3:28:25,8.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.