Melillában kezdtek a Lehmann-testvérek

Öt magyar férfi versenyző próbált szerencsét a nemzetközi triatlon szezon európai nyitó-versenyén, a spanyolországi Melillában, vasárnap megrendezett elit Európa-kupán. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két élversenyzője közül Lehmann Csongor a 15., míg  Lehmann Bence a 30. helyen zárt a rendkívül erős mezőnyben.

A sprint távú viadalon (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) világkupa erősségű mezőny gyűlt össze, hiszen sok versenyző szeretne lehetőséghez jutni a szezon limitált számú versenyein. 

A férfiaknál az 1-es rajtszámot a legjobb világranglista helyezéssel (10.) rendelkező Bicsák Bence viselte, de sok más mellett  jelen volt a franciák két ásza, Leo Bergere és Dorian Coninx, az azeri Rostislav Pevtsov korábbi tiszaújvárosi világkupa-érmes, a riói olimpián 20. helyével az eddigi legjobb magyar ötkarikás eredményt elérő, világkupa dobogós Faldum Gábor, Lehmann Csongor junior világbajnok, U23-as világbajnoki ezüstérmes és a Melillában 2017-ben a 13., 2018-ban a 18. helyen zárt Lehmann Bence is.

  • Minden sportolónak, így a mieinknek is egy jó felhozó verseny és teszt volt a hosszú felkészülés és a 2020-as csonka szezon után ez a mellillai Európa-kupa – fogalmazott még Spanyolországban Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A nyitószámban Bence fiam a 8., öccse Csongor a 12. helyen ért partot. A franciáknak és svájciaknak köszönhetően brutális tempójú kerékpározás során fiaim és az ebben a számban nagyon erősnek bizonyuló Faldum Gábor a második bolyban abszolválta a 20 kilométert, míg a már az úszásban hátrányba került Bicsák Bence a 3-4. csoportban tekerte le a távot. A mindent eldöntő futáson, ahol a világkupa-dobogós francia Bergere ellenállhatatlannak bizonyult, Faldum kiharcolta a top10-be kerülést, Csongor második legjobb magyarként 15. lett, Bicsák szokásos nagy futásával ezúttal a 23. helyet tudta elcsípni, míg a szintén jól teljesítő idősebb Lehmann-fivér a 30. pozíciót érdemelte ki a 67 fős mezőnyben. A pécsiek fiatalja, Kovács Márton Soma egy 50. hellyel gyarapította nemzetközi versenyrutinját. A top 20 ugyan világkupa-pontokat kapott, de ezen az egyébként nagyon jó hangulattal kísért viadalon olimpiai kvalifikációs pontokat nem osztottak. A szezon első erőpróbája mindig rizikós, nehéz megjósolni az eredményeket, de ez is nagyon hasznos segítség volt ahhoz, hogy a következő megmérettetéseken –  főleg a májusi-júniusi kvalifikációs világbajnoki széria versenyeken (WTS) és világkupákon – egyre inkább formába lendüljenek a sportolók. 

Végeredmény

Férfiak (67 induló): 1. Léo Bergere (francia) 49:06 perc, 2. Dorian Coninx (francia) 49:16, 3. Shachar Sagiv (izraeli) 49:17,…10. Gábor Faldum (magyar, Mogyi SE Baja) 49:56, …15. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 50:48, …23. Bicsák Bence (magyar, Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 51:16, …30. Lehmann Bence (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 51:51,…50. Kovács Márton Soma (magyar, Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 53:53.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.