Egyéniben is jól szerepeltek a házigazdák

Egyéniben is jól szerepeltek a házigazdák

A XXX. Tisza Triatlon május 30-i, második versenynapján az egyéni versenyek kaptak főszerepet, ahol a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói is szépen gyűjtögették az érmeket. 

A jubileumi eseménynek otthont adó Tiszaújvárosi Termál és Strandfürdőben ezen a napon rajtolt az E.ON  Triatlon Utánpótlás Versenysorozat, továbbá a Sprint Távú Ranglistaverseny, az Amatőr Kupa,a Para Triatlon Országos Bajnokság és az Egyetemi Országos Bajnokság mezőnye is ott vetélkedett.

A tiszaújvárosi utánpótlás reprezentánsai közül Izsák Csaba megnyerte korcsoportjának versenyét, de rajta kívül Hajdu Gréta Emma, Bán Petra és Filep Zóra is dobogóra állhatott a fiatalok versengésében. 

Hét hazai érem

 A sprint ranglista verseny elit, junior, ifjúsági kategóriás női vetélkedésében a hazai pálya előnyét élvező, korábbi junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)  9:27 perccel teljesítette elsőként a 750 méteres úszást, de a 20 kilométeres kerékpározás és az 5 km-es futás során ezúttal tudta tartani a lépést a legjobbakkal. A győzelmet a pécsi színekben versenyző Sárszegi Noémi harcolta ki. A junioroknál tiszaújvárosi Bóna Kinga teljesítménye ezüstöt ért, csakúgy, mint a felnőtteknél Némethné Prill Katalin produkciója. 

A hétvége utolsó rajtjához az elit, junior, ifjúsági férfi kategória mezőnye sorakozott fel. A legjobb úszóidő, 8:55 perc Kiss Gergely (Budaörsi TK) nevéhez fűződött, akinek nyomában mindössze 5 másodpercre érkezett a kerékpáros depóba a szombaton, a klubcsapat országos bajnokságon aranyérmes tiszaújvárosi gárda tagja,  Sinkó-Uribe Aurél. A versenyközpont szomszédságában található körforgalomnál fordultak a második 10 kilométer letekerésére a sportolók. A verseny ezen szakaszában a hosszú évekig a  Tisza-partiakat erősítő Hankó Dávid (DVTK) vezetett egy 12 fős bolyt, mögöttük fél percre érkezett az üldöző csoport.  Az erős széllel alaposan megnehezített kerékpározás végén Hankó 30 méter előnnyel ért vissza a depóba, de mivel ott nem volt a leggyorsabb, az ifjúsági Kovács Gyula (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) vezetésével kezdhette meg az élcsoport a két körös, összesen 5 kilométeres futást. A strandon kijelölt fordítónál Kiss Gergely és Sinkó-Uribe Aurél próbált ellépni a többiektől. A második 2,5 kilométert Kiss Gergely bírta a legjobban, remek hajrával ő nyert. A második hely Sinkó-Uribe Aurélnak, míg a bronz Karai Leventének jutott. Az ifjúságiaknál Kovács Gyula révén hazai győzelemnek örülhettek a szervezők. Klubtársai közül Vágási Zoltán a junioroknál lett bronzérmes, Szabolcs Géza a tapasztaltabb korosztályok egyikében tudott nyerni, míg Bálint Lóránt – szintén a rutinosabbaknál- egy bronzéremmel gazdagodott.

Eredmények

Sprint távú ranglista verseny (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás)  

Férfiak:

Elit   kategória: 2. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:14

Ifjúsági kcs.:  1. Kovács Gyula (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:50

Junior kcs.:  3. Vágási Zoltán (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 58:02

Szenior 4-es kcs.: 3. Bálint Lóránt (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:12:09 óra

Veterán 1-es kcs.: 1. Szabolcs Géza (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:14:38

Nők:

Felnőtt 3-as kcs.: 2. Némethné Prill Katalin (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:18:55

Junior kcs.: 2. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:52

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny

Fiúk:

Újonc 2-es kcs. (200 m úszás, 4 km kerékpározás, 1 km futás): 1. Izsák Csaba (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 16:25 

Leányok:

Újonc 2-es kcs. (200 m úszás, 4 km kerékpározás, 1 km futás): 2. Hajdu Gréta Emma (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 16:26

Gyermek kcs. (300 m úszás, 8 km kerékpározás, 2 km futás): 3. Bán Petra (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 27:57

Serdülő kcs. (500 m úszás, 12 km kerékpározás, 3 km futás):: 3. Filep Zóra (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 40:42.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.