Lehmann Bence: a top 10-ben debütált

A legjobb úszó és futóidővel „köszönt be” külföldi vetélytársainak.

Lehmann Bence augusztus 8-án, vasárnap a lengyelországi Ironman 70.3 Gdynia elnevezésű viadalon mérette meg magát, mely ezen a távon az első nemzetközi versenye volt.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub élsportolója közvetlenül livignoi edzőtáborozását követően utazott el a lengyelországi erőpróbára, melynek rangját mutatja, hogy a korábbi győztesek között van a németek korábbi olimpiai bajnoka, Jan Frodeno is.

Leggyorsabb úszással és futással

Az idei középtávú magyar bajnok Lehmann Bence nemzetközi debütálása egyáltalán nem járt együtt megilletődöttséggel. Bence az 1900 méteres úszást a legjobb idővel, 23:51 perccel eljesítette. A nagy széllel és esővel kísért 90 kilométeres kerékpározás közben nem érezte túl jól magát, ezért a rendkívül sűrű mezőnyben a 17. helyről kezdhette meg a zárószámot. A „Lehmann Brothers” idősebb tagja a 21 kilométeres futás során új erőre kapott, 1:13:55 órával a legjobb futóidőt produkálva kiharcolta a top10-et, az előkelő kilencedik helyen érkezett célba. Bence örült a helyezésének és annak, hogy ilyen remek futással tudta lezárni a versenyt.

Végeredmény: 1.   James Teagle (brit) 3:51:54 óra, 2. Robert Kallin (svéd) 3:53:15, 3. Chris Mintern (olasz) 3:56:48, …9. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 4:01:16.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.