Kovács Gyula vb-4. lett a mix váltóval

A montreáli triatlon világbajnokság múlt vasárnap a mix-váltók versengésével fejeződött be, magyar szempontból kiváló eredménnyel. Kovács Gyula, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója Dobi Lilivel, Kropkó Mártával és Kropkó Mártonnal a bravúros negyedik helyen végzett.

A vegyes-váltók csatájában az U23-as és a junior korcsoportot egyszerre rajtoltatták, és együtt is értékelték, ami előzetesen nem volt túl jó előjel a rendkívül fiatal, három junior és egy ifjúsági korú sportolóból álló magyar egység számára.

A kanadai Montreál városában személyenként 300 m úszás, 6,6 km kerékpározás és 1,5 km futás várt a résztvevőkre. A mieink szinte végig az 5-6. hely környékén haladtak. A végül megszerzett fantasztikus 4. hely minden várakozást felülmúlt. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a vert mezőnyben olyan nagyhatalmak mix-váltói voltak, mint Ausztrália, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Olaszország, Spanyolország, Svájc, vagy Új-Zéland. Az eddigi legjobb magyar helyezés egyébként a 2019-ben elért 7. pozíció volt.

Eredmények (17 ország): 1. Franciaország, 1:24:07 óra, 2. Nagy-Britannia, 1:24:26, 3. Németország, 1:25:40, 4. Magyarország (Kovács Gyula, Kropkó Márta, Kropkó Márton, Dobi Lili) 1:26:17

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.