Lehmann Bence középtávon lett országos bajnok

Az idei középtávú triatlon bajnokság férfi győztese nem más, mint Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiválósága.

A bajnokságot június 10-én, Keszthelyen rendezték meg. A résztvevőkre 1.9 km úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futást várt. A 2021-ben ezen a távon már bajnoki aranyat nyert Lehmann Bence kiváló formáját igazolta, hogy a rajttól a célig végig kontrolálni tudta a történéseket és minden szituációra volt megfelelő válasza.

Nagyon jó időre ébredtünk a verseny reggelén, a Balaton vize 23 Celsius-fokos volt, így ezen a távon még lehetett neoprént használni, ami miatt az úszáson nagyon melegem volt, de közel 2perces előnyt így is össze tudtam hozni. – kezdte értékelését Lehmann Bence – A kerékpározást idén elég nehéz, szintes pályán jelölték ki és közben bizony a szél sem könnyítette meg a dolgunkat. 55-60 km-ig egész jól éreztem magam, menekültem a 6 fős üldöző csoport elől, de 60 km után nagyon üresnek éreztem a lábaimat. Végül a 2. helyen fejeztem a középső számot. Ekkor 50 mp hátrányban voltam az elsőtől, de sikerült közel 3 perces előnyre szert tennem az üldözőkkelszemben. A futást magabiztosan kezdtem, tudtam, hogy igen komoly edzések vannak mögöttem. Bizakodásomat sikerült már az első körben bizonyítanom, hiszen már akkor utolértem az addig élen álló, magyar származású londoni “bringa gépet” , akit elmellőztem és tartottam ezt a pozíciómat egészen a célig. Nagyon boldog vagyok, hiszen győzni szerettem volna! Annak külön örülök, hogy a verseny közben rám került nyomás ellenére is ilyen stabilan tudtam teljesíteni. Ami a továbbiakat illeti, június 12-én, hétfőn indulok öcsémmel, Csongorral az olaszországi Livignoba egy két hetes edzőtáborba. A következő versenyem július 2-án, Franciaországban, az Ironman70.3 Les Sables lesz, ahol igyekszem minél több PTO pontot gyűjteni.

Eredmények
Férfiak: 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Balogh Bence, Filep Csaba) 3:51:43 óra, 2. Petsuk Zoltán (UTE Merida) 3:59:28, 3. Wagner Tamás (Budaörsi TK) 4:04:48

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.