Kiss Gergely bronzérmet nyert a mix-váltóval

A Krakkóban zajló III. Európa Játékokon – július 1-én, szombaton délelőtt -bronzérmes magyar triatlon mix-váltót erősítette Kiss Gergely, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiváló versenyzője is.

A 16 ország 2-2 női és férfi versenyzőből álló vegyes váltóinak tagjaira egyenként 300 méter úszás, 5 km kerékpározás és 1,5 km futás várt. A magyaroknál éppen Kiss Gergely kezdett, aki az egyéni versenyben, egy szerencsétlen kerékpáros bukás miatt a 23. helyen zárt. A tavalyi U23-as vb-ezüstérmes jó formáját bizonyítja, hogy elsőként fejezte be a nyitószámot, az élbollyal teljesítette a bringázást, majd a futás után a hetedik pozícióban indította útjára Bragmayer Zsanettet. A jelenleg toronymagasan legjobb magyar női triatlonos az úszás során remekül teljesített, az első öt között tekerte le az 5 km-t, majd a futás végén másodikként váltotta az egyéniben 24. Dobi Gergőt. Gergő szintén jól úszott, majd a középső számban tartotta magát, hogy aztán a futás végeztével hatodikként küldje „csatába” befejező emberünket, Kropkó Mártát. Az egyéni versenyben 15. magyar tehetség a brit, a norvég és a svájci befutóember társaságában harcolt az érmekért és fantasztikus hajrájának köszönhetően bronzhoz segítette mix-váltónkat. A harmadik hely értékét növeli, hogy a mieink olyan sportági nagyhatalmakat utasítottak maguk mögé, mint Spanyolország (5.), Olaszország (6.), Franciaország (8.) és Németország (13.).

Végeredmény: 1. Norvégia, 1:07:29 óra, 2. Nagy-Britannia, 1:07:33, 3. Magyarország (Kiss Gergely, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta) 1:07:40.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.