Idén is Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál július 9-i, vasárnapi záró napján először hazánk legjobb 16-16 gyermek és serdülő korcsoportos leány és fiú triatlonosa mérte össze tudását. A már hagyományos Magyar Utánpótlás Gála résztvevői a triatlon világkupa és a junior Európa-kupa pályáin és díszletei közöttversenyezhettek.

Szabó Flórián és Klokocs Kata nyert

A gyermek korcsoportos fiatalok egy kört, 250 métert úsztak a Dísztóban, majd három kört, összesen 7,5 kilométert kerékpároztak és befejezésként két körben teljesítették a 2,4 kilométeres futást.

A fiúk versengésében az úszás után a ferencvárosi Gyalog Ákos váltott leggyorsabban a kerékpárra, melynek végén a tiszaújvárosi Izsák Csaba vezette a sort. A futás első körében a szintén tiszaújvárosi Szabó Flórián állt az élre, aki a fővárosi Demjén Szabolccsal célfotós befutót produkált. Nyert Szabó, míg abronzérmet Izsák Csaba szerezte meg. 

   Az azonos korú lányoknál a kőszegi Hóbor Enikő tempózott a legfürgébben. A kerékpározás második körében a békéscsabai Klokocs Kata elköszönt hat társától, akikkel addig együtt tekertek. Innentől kezdve ő haladt az élen a második váltásig, sőt a futáson sem engedte át ezt a pozíciót senkinek és a végén fölényesnek mondható győzelmet aratott. A második helyet az újbudai Szalai Nóra érdemelte ki, míg a dobogó harmadik fokára a tiszaújvárosi színeket képviselő Crisan-Tünde Geoergiana állhatott fel. 

Eredmények

Gyermek kcs., fiúk: 1. Szabó Flórián (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 27:06, 2. Demjén Szabolcs (Tempo-Aqua Úszó és Triatlon SE) 27:06, 3. Izsák Csaba (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 27:25

Gyermek kcs., leányok: 1. Klokocs Kata (Békéscsabai Előre Úszó Klub) 27:08, 2. Szalai Nóra (Team Újbuda SE) 27:23, 3. Crisan-Tünde Geoergiana (Tiszaújvárosi Triatlon Klub)27:57

Szabó Levente és Kovács Miléna a serdülő győztes

A serdülő korú versenyzőkre 500 méter (2 kör) úszás, 12,5 km (5 kör) kerékpározás és 3,6 km (3 kör) futás várt.

A fiúk közül a debreceni Fekete Zétény úszott a legjobban, aki hat társával együtt meglépett a középső számban. A negyedik körre megduplázódott a csoport létszáma, így tizenketten egyszerretették le a depóban a kerékpárjaikat. A futást az újpesti Jakab Zsombor vezérletével kezdték meg, a második körre az almásfüzitői klubot képviselő Szabó Levente és az újpesti Németh Dániel is csatlakozott a spicchez. Levente bizonyult a legfrissebbnek ebből a trióból, megelőzve a befutónál Zsombort és Dánielt.

A lányoknál a tiszaújvárosi Bán Petra mutatta az utat a vízből a partra. A középső számot egy nyolcas együtt teljesítette. A futópályára érve Kropkó Jázmin robbantott és faképnél hagyta a többieket. A második kör végére 7 mp előnyre tett szert, de ez nem tartott ki a végéig, mert a kistarcsai Kovács Miléna utolérte és megkaparintotta előle az aranyérmet. A bronzérem az egri Katona Korinnának jutott.

Eredmények

Serdülő kcs., fiúk: 1. Szabó Levente (Kis Tri Team SE) 41:20perc, 2. Jakab Zsombor (UTE Merida) 41:29, 3. Németh Dániel (UTE Merida) 41:38

Serdülő kcs., leányok: 1. Kovács Miléna (Kistarcsai Vízisport RCE) 43:54, 2. Kropkó Jázmin (Kropkó Triatlon Klub) 44:12, 3. Katona Korinna (EVUK Triatlon) 44:34

A Magyar Utánpótlás Gála 1-8. helyezettjeinek járó érmeket és ajándékokat Dr. Juhos Szabolcs, Tiszaújváros jegyzője, Szegedi Attila, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkára és Pignitzky Dorottya, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)sportszakmai munkatársa adta át a sportolóknak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.