Sprint távú országos ranglista verseny, Tiszaújváros

Zelinka Gabriella és Frederic Funk nyert

Zelinka Gabriella révén újpesti, míg a német Frederic Funknak köszönhetően tiszaújvárosi színeket képviselő versenyző sikerével ért véget a XXVII. Tisza Triatlon második versenynapján megrendezett sprint távú országos triatlon ranglista verseny.

A tiszaújvárosi Termálfürdőben kialakított versenyközpontban a ranglista verseny mellett a paratriatlon ob-n és a MEFOB  érmeiért is versengett a 865 (!) tagot számláló mamut mezőny, melynek hatékony, szakszerű gardírozásában Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója nyújtott nélkülözhetetlen segítséget földijeinek.

A nagy érdeklődéssel kísért, úszásból és futásból álló aquakid futamokat követően sorra foglalták el helyüket a különböző korosztályok és kategóriák képviselői az 50 méteres medencében.

Ott volt az  indulók között a paratriatlon világ- és Európa-bajnok, paralimpikon  Boronkay Péter (Kecskeméti MSE) is, aki azonban nem a speciális ob-futam keretében versenyzett, hanem az épek között, és lett ezüstérmes a férfi felnőtt 4-es kategóriában!

A női abszolút verseny helyezéseit eldöntő futam 12.30-kor indult, tagjai között a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klubot erősítő, tavalyi győztes, még mindig junior Putnóczki Dorkával, aki 9:25 perccel megnyerte a 750 méteres nyitószámot, az úszást. A két körös, összesen 20 kilométeres kerékpározás  fordítójához elsőként Dorka érkezett, előnye közel egy perces volt ekkor. A depózás idejére Zelinka Gabriella, az újpestiek elit kategóriás kiválósága 12 mp-re megközelítette a magányos szökevényt, aki 100 méteres előnnyel kezdhette meg az 5 km-es futást. 2,5 km után, a strand területén kijelölt fordítónál megfordult a sorrend, Zelinka Gabriella állt az élre, aki a táv második felében biztosan őrizte, sőt még növelte is az előnyét, megszerezve ezzel az abszolút első helyet. Másodikként a junior első hellyel vigasztalódó Putnóczki Dorka érkezett meg a célba, míg a harmadik pozíció az újbudai tehetségnek, Horváth Karolina Hannának jutott.

A nap utolsó, 19. rajtjában voltak érdekeltek az elit és junior kategóriás férfiak. A medencét elsőként a 8:53 percet teljesítő Lehmann Bence hagyta el. A kerékpározás közben, egész pontosan a második váltásig, a tiszaújvárosiak német légiósa, Frederic Funk szépen „elszivárgott” a többiektől és közel egy perces előnnyel, egyedül rohant ki a záró számra. Fél távnál ugyan felére csökkent a fórja az elit kategóriás sportolónak a még junior „szellőlábú” Lehmann Csongorral szemben, de a második 2,5 km-en 6 mp-et meg tudott őrizni előnyéből, és nyert. A 15:35 perccel a legjobb futóidőt produkáló Lehmann Csongor az ezüstöt, bátyja Lehmann Bence pedig a bronzot vehette át az eredményhirdetésen, ahol közreműködött dr. Kappel Patrícia, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkára, Lipták Tamás, az MTSZ  szakmai igazgatója, Dr. Székely Mózes,  a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS)  főtitkára és Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője is. A női abszolút 1-3. és a férfi abszolút 1-6. helyezettek pénzdíjban is részesültek.

Eredmények

Női abszolút: 1. Zelinka Gabriella (Újpesti TE-Merida)1:02:09, 2. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:46, 3.  Horváth Karolina Helga (Equilor Team Újbuda SE) 1:03:49

 

Férfi abszolút: 1. Frederic Funk (német, Tiszaújvárosi Triatlon Club) 53:57 perc, 2. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Club) 54:03, 3. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Club) 55:05.

(Részletes eredmények a www.evochip.hu oldalon)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.