Futva és bringával a bükki terepen

FUTVA ÉS BRINGÁVAL A BÜKKI TEREPENcsik

hm 097[1640]

A június 17-18-án Miskolcon megrendezendő 6. Maratoni Hétvége azonos helyszínen két nemzetközi eseménnyel várja a sportbarátokat.  A jubileumi 25. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutó viadal és a 6. Kondenzgyík Maraton terepkerékpáros verseny központja a Csanyik-völgyben, a Királyasztalon lesz.

Az 1991-ben Kisgyörgy Ádám, a miskolci Marathon Club SE alapító elnöke és csapata által elindított Bükki Hegyi Maraton  terepfutó verseny azért ünnepli csak idén negyedszázados  jubileumát, mert a főrendező váratlan megbetegedése miatt kétszer elmaradt a határon innen és túl egyaránt nagy népszerűségnek örvendő, eddig mintegy húsz (!) nemzet képviselői által megtisztelt verseny.

A rendező Marathon Club SE és Katona Ferenc önkormányzati képviselő vezette szervezőbizottság tagjai ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. A Csanyik-völgy Királyasztalon kialakítandó versenyközpontból négy egyéni (3,5 km, 10,5 km, 21 km, 42,2 km) szám és a maratoni váltó (4×10,5 km) tagjai vághatnak majd neki a távok teljesítésének.

Az eddigi előnevezések alapján brit és norvég futók is ellátogatnak a borsodi megyeszékhelyre.

A futás szerelmesei május 30-ig küldhetik el kedvezményes előnevezésüket. És rendelhetik meg a verseny egyedi emblémázott technikai pólóját.  További részletek, versenykiírás, pályaleírás a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.

Nevezni természetesen a helyszínen is lehet majd, június 16-án,  pénteken,15-20 és június 17-én, szombaton 7.30-9.45 óra között.

A 6. Maratoni Hétvége másnapján, 2017. június 18-án, azonos helyszínen rendezi meg a Biennále Nonprofit Kft. a 6. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi terepkerékpáros versenyt, valamennyi korosztály számára. A 28, 56 és 84 km-es felnőtt távok mellett a Csanyik-völgy Királyaszatlon kijelölt versenyközpontban – minitávokkal – a gyermekekre is gondolnak a Nagy András vezette szervezők.  Előnevezni június 5-ig van lehetőség a www.miskolcmaraton.hu  oldalon, ahol a további információkat is meg lehet találni.  Helyszíni nevezés a terepkerékpáros versenyre június 17-én, szombaton, 16-20 és június 18-án, vasárnap, 7.30-10.00 óra között.

Rajtszám-kedvezmények

Mindkét nap rajtszámai belépési kedvezményt kínálnak a versenyközpont szomszédságában található Vadasparkba, és az európai hírű miskolctapolcai Barlangfürdőbe.

A szombaton és vasárnap is rajthoz állók kiérdemlik a “Double Finisher”-pólót. A maratoni futó távot és a legalább 56 km-t tekerők a “Double Finisher Extra” díjért is versengenek. A képlet egyszerű, akinek az összetett ideje a legkevesebb, az viheti haza a kupát és ajándékot.

A 6. Maratoni Hétvége fővédnöke ebben az évben is dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Védnöknek Török Dezsőt, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnökét, Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, dr. Kiss Jánost, Miskolc alpolgármesterét, Pfliegler Pétert,  Miskolc alpolgármesterét, Daragó Lászlónét, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnökét, Rakaczki Zoltánt, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetőjét, Illyés Miklóst, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét, egykori judo olimpikont, Deák Bárdos Mihályt, az MVSI szakmai vezetőjét, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, négyszeres olimpikon birkózót, dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitányt, dr. Bogyay Ferenc miskolci

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.