Lehmann Csongor világbajnoki 7. Rotterdamban

Nyolc év után újra junior világbajnoki  top10-es férfi eredménynek örülhetünk. A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Lehmann Csongor múlt hétvégén, Hollandiában kiharcolt hetedik helyével törte meg a hosszú csendet.  

 

Nincs mit szépíteni rajta, Rotterdamban borzasztóan kedvezőtlen időjárás fogadta a junior éscsongi rotterdam U23-as világbajnokság, valamint az elit világbajnoki széria nagy döntőjére érkezett kiváló sportolókat, köztük a magyar küldöttség három Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő versenyzőjét.  A 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítéséhez 10 Celsius-fokos levegő hőmérséklet, 16,5 fokos víz, valamint szakadó eső és szél társult.

Elsőként, pénteken kora délután, a junior lányoknál Putnóczki Dorka került sorra, aki szokásos remek úszása után, picit óvatosabb kerékpározással és bátor futással, első éves juniorként az elégedettségre okot adó 13. helyen zárta a vb-t.

A második fellépő az idei U23-as Eb-bronzérmes Dévay Márk volt, aki a mezőny legjobb úszóival együtt, az élbollyal kezdhette meg a középső számot, ám ott egy technikai probléma miatt bukásba keveredett és a verseny feladására kényszerült.

A junior férfiak szombati versengésében Lehmann Csongor  derekasan tartotta magát a nyitószámban, majd a kerékpározás során is a legjobbak között tudott maradni, csakúgy, mint  futás közben.  A fantasztikus helytállás jutalma: nyolc év után újra top 10-es magyar  junior férfi helyezés, méghozzá a hetedik!

,,Nem voltak túl ideálisak a körülmények, főleg az én testalkatomhoz – mondta még Rotterdamban Lehmann Csongor. –  A bringa végén és a futás első felében a hideg miatt nem úgy pörögtek a lábaim mint általában szoktak, de ennek ellenére elégedett vagyok a hetedik helyezésemmel.”

 

Eredmények

Junior férfiak (72 induló): 1. Matthew Hauser (ausztrál) 55:54 perc, 2. Vasco Vilaca (portugál) 56:22, 3. Ben Dijkstra (brit) 56:35, …7. Lehmann Csongor (magyar) 56:50.

Junior nők (68 induló): 1. Taylor Knibb (amerikai) 1:01:22 óra, 2. Kate Waugh (brit) 1:01:38, 3. Fuka Sega (japán) 1:02:05, …13. Putnóczki Dorka (magyar) 1:03:19.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.