Felnőtt és Junior Európa Kupa záró forduló

Lehmann Csongor Európa élén!

Az elmúlt hétvégén, Spanyolországban megrendezett idei ETU Triatlon Junior Európa-kupa sorozat záró fordulójának  megnyerésével Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója a 2017-es európai junior ranglista élén fejezheti be a szezont!

IMG_8337

A Melilla városában október 8-án megrendezett junior Európa-kupa futamon az idén, Kitzbühelben,  a magyar mix-váltó csapattal Európa-bajnoki címet kiérdemlő  Lehmann Csongor – több Ek-dobogós helyezés, közte a tiszaújvárosi arany – után ismét bizonyította: vele ezen túl mindenhol számolniuk kell a vetélytársaknak.  A tiszaújvárosi színek képviselője a 750 méteres úszás végén mindössze 2 másodperc hátrányban ért partot harmadmagával, amikor is 9:38 percet mutatott az óra.  A 20 km-es kerékpározás során  Csongor okosan „megbújt” a bolyban, hogy az 5 km-es futáson ellenállhatatlannak bizonyuljon. Egyedül ő teljesített 16 percen belül, mely a biztos aranyérmet jelentette számára. Lehmann Csongor ezzel a sikerével a 2017-es junior európai ranglista élén zárhatja az évadot, mintegy „megkoronázva” ezzel rendkívül jó szezonját. Érdekesség, hogy a dobogó harmadik fokát olasz színekben az a Sergiy  Polikarpenko foglalta el, akinek kiváló úszó édesapja, az ukrán Vladimir Polikarpenko számos dobogós helyezést ért el világkupákon (Tiszaújvárosban többször is)  és egyéb nemzetközi megmérettetéseken. A szintén a tiszaújvárosiakat képviselő Dévay Zsombor egészségügyi problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt, csakúgy, mint a lányoknál a mix-váltó tagjaként szintén junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka.  A Tiszaújvárosi Triatlon Klub negyedik rajthoz álló versenyzője, a már kétszer is említett magyar csapattal kontinens-bajnok Mátyus Lili viszont kiegyensúlyozott teljesítménnyel a 13.helyet érdemelte ki a női mezőnyben.

Az elit is befejezte

IMG_8362

Az elit kategóriás férfiak múlt vasárnap este, Melillában fejezték be az idei  ETU Triatlon Európa-Kupa  szériát.  A tiszaújvárosi versenyzők, Dévay Márk és Lehmann Bence egyaránt dominált az 1500 méteres úszásban, majd a 40 km-es kerékpározásnál először a 13, majd a 8 fősre apadt  szökésben is. A 10 km-es futás első felében a 4-6. helyen mozogtak a mieink, de a táv második felében a “nagyobb nevek” nem hagyták annyiban a dolgot és hátrébb szorították a felnőtt mezőnyben edződő 21 és 20 éves magyarokat. Stabil futásának betudhatóan Márk a 9., Bence pedig  a 13. helyen érkezett célba az európai sorozat döntőjén. A klub német légiósa, Frederic Funk a kerékpározás során defektet kapott és a verseny feladására kényszerült.

 

Eredmények

Junior Európa-kupa:

Férfiak: 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:10 perc, 2. Javier Romo Oliver (spanyol) 57:22, 3. Sergiy Polikarpenko  (olasz) 57:40

Nők: 1. Teherese Feuersinger (osztrák) 1:05.03, 2. Beatrice Mallozzi (olasz) 1:06:09, 3. Valentina Riasova (orosz) 1:06:39, …13. Mátyus Lili (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:09:32

Elit Európa-kupa döntő:

Férfiak: 1. Jelle Geens (belga) 1:51:16, 2. Raphael Montoya (francia) 1:51:29,3. Uxio Abuin Ares (spanyol) 1:51.46, …9.Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:08, …13.Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:47.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.