XIII. Tisza Triatlon

XXVIII. Tisza Triatlon: éremesélyes házigazdákkal

 

A magyar triatlonos társadalom színe-java az elmúlt közel három évtizedhez hasonlóan ismét ellátogat hétvégén Tiszaújvárosba, hogy részt vegyen a XXVIII. Tisza Triatlonon. A május 25-i,  szombati programban Magyarország klubcsapat országos bajnokságát, másnap pedig egyéni ranglista versenyt rendeznek. Mindkét nap komoly tiszaújvárosi éremesélyekkel kecsegtet.

 

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub 8 alakulattal képviselteti magát a szombati klubcsapat országos bajnokságon. A címvédő ffi csapatot ezúttal a Lehmann-fivérek, Bence és Csongor, illetve a Sinkó-Uribe testvérek, Aurél és Ábel alkotja. Kihívóik között ott van a Pécsi Sport Nonprofit Kft. az U23-as világbajnoki bronzérmes, idén az olimpiai kvalifikációba beszámító viadalokon rendre kiválóan szereplő Bicsák Bencével, akinek igazság szerint két halványabb képességű versenyzővel kell szerencsét próbálnia.  A szintén nem óriási neveket felvonultató Budaörsi TKE lehet még veszélyes a házigazdákra. Valószínűleg a tiszaújvárosiak is csak hárman mennek tovább az úszás után, mert Sinkó-Uribe Aurél achilles sérüléssel bajlódik. A helyiek elit női csapata, Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Molnár Sára, valamint a Bóna Kinga, Kovács Anna, Tóth Anna alkotta UP 2 egység  szintén dobogóesélyes. Itt érdemes megjegyezni, hogy a klubcsapat ob-ra nem kevesebb, mint 131 együttes adta le jelentkezését.

 

Az egyéni versenyben Bragmayer Zsanett (Team Újbuda SE) a legjobb név, aki az olimpiai kvalifikációs listán a legjobb magyar hölgy. A fiúknál Király István (Mogyi SE-Baja), és a helyiek közül Lehmann Bence a legjobb nevek. A junior világbajnok Lehmann Csongor nem indul az egyéni versenyben. Mind a lányoknál, mind a fiúknál a juniorok is okozhatnak meglepetést az abszolút versenyben.

 

Az előnevezések alapján mintegy 820 versenyzőre lehet számítani a hétvégén.  Egyéniben vannak olyan futamok, melyek már beteltek, de a többiben is minimális számú helyszíni nevezésre van lehetőség.

 

Az 500 forintos kedvezményes belépőt a  „Triatlon” feliratú bejáratnál naponta meg kell váltani a versenyzőknek és a kísérőknek is. Ezzel a belépővel egész nap igénybe  lehet venni a Termálfürdő szolgáltatásait.

Az időrend

Szombaton 13 órakor az UP1, majd 13.30-tól sorrendben a veterán, szenior, felnőtt, míg 16 órától  az  UP2 és az elit kategóriák klubcsapatai kezdik meg a versengést.

Vasárnap az utánpótlás ranglistaverseny, sprint távú amatőr kupa, triatlon egyetemi országos bajnokság és a  paratiatlon országos bajnokság szerepel a programban, mely 8.40-kor az aquakid futamokkal indul, majd 9 órától már a triatloné less a főszerep. Elsőként az újonc 1 korcsoport, majd az újonc 2, a gyermek, a serdülő, a szenior és veteran férfiak, továbbá a junior, ifjúsági és felnőtt, szenior veterán hölgyekre kerül sor. A paratriatlon OB rajtja 13.25 órakor lesz. 14.15-kor elindulnak a felnőtt férfiak, majd az ifjúsági fiúk, míg az utolsó “blokkban”, 14.20-tól jönnek az elit kategóriás junior és felnőtt férfiak.

Forgalomkorlátozás

A verseny kapcsán forgalomkorlátozásra, útlezárásokra kell számítani. Szombaton  a Lévai út, Szent István út, Örösi út és Kesznyéteni út 13:00-tól 18:00-ig,  míg vasárnap a Lévai út 09:00 – 17:00, a Szent István út 09:10 – 17:00, az Örösi út és a Kesznyéteni út  09:40 – 17:00 óra között lesz lezárva. Mindkét napon rendezők és rendőrök fogják irányítani a forgalmat, akik állandó áthaladást biztosítanak , a Kertvárosból a régi Városrészbe, a Bethlen Gábor út és Lévai út kereszteződésében (Református Templom, Castello Cukrászda), a Kertváros keleti és nyugati része között, a Margit sétány és a Szent István út kereszteződésében, Tiszaszederkény  és Tiszaújváros között. A szervezők ezúton is elnézést kérnek az esetleges kellemetlenségekért.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.