Klubcsapat OB

TRIATLON, Klubcsapat OB, Tiszaújváros

Címvédés a férfiaknál,  újbudai arany a hölgyeknél

A tiszaújvárosi XXVIII. Tisza Triatlon május 25-i,  szombati első versenynapján Magyarország klubcsapat országos bajnokságát rendezték meg. Az elit kategóriában a Tiszaújvárosi Triatlon Klub férfi együttese magabiztosan védte meg a címét, míg a hölgyeknél az Equilor Team Újbuda SE együttese lett a magyar bajnok. 

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban nem kevesebb, mint 131 együttes mérte össze tudását a különböző korcsoportokban.

A nap csúcspontját ezúttal is az abszolút, illetve elit kategória küzdelmei jelentették.  

A címvédő tiszaújvárosi férfi csapatot ezúttal a Lehmann-fivérek, Bence és Csongor, illetve a Sinkó-Uribe testvérek, Aurél és Ábel alkotta, akik a 750 méteres úszáson elért 8:56 perces legjobb idejükkel jelezték, hogy idén is komoly célokat fogalmaztak meg a verseny végkimenetelével kapcsolatban. Az achilles sérüléssel bajlódó Sinkó-Uribe Aurél kiválásával háromfősre fogyatkozott Tiszaújvárosi Triatlon Klub órája a kerékpározás során féltávnál 49:34 percet, míg az újdonsült WTS-bronzérmes, de kisebb megfázással küzdő Bicsák Bencét a kerékpározásban és futásban nélkülözni kényszerülő pécsieknek 52:23-at mutatott a berendezés. A középső szám második fele kalandosra sikerült a házigazdáknak, ugyanis Lehmann Bence első kerekéből kitört egy küllő, ami bizony nem segítette a gyorsabb haladást. A két körös, összesen 5 km-es futásban végül nem a mecsekaljaiak, hanem a Debrecen és a Kistarcsa Utánpótlás 2-korcsoportos együttesei  igyekeztek elcsenni az abszolút elsőséget a tavalyi aranyérmesek elől, akiknek azonban helyén volt a szívük és hatalmas futásukkal magabiztosan nyerték meg idén is a magyar bajnoki címet. A pécsiek végül az abszolút 5. helyen végeztek.

 A hölgyek versengésében a Tiszaújvárosi Triatlon Klub egysége 10:25 percet repesztett a medencében, ám a 20 km-es kerékpározás során mind az Equilor Team Újbuda SE, mind az UTE Merida csapata gyorsabb volt náluk. A magyar  bajnoki címet a Bragmayer Zsanett vezette újbudaiak gyűjtötték be a szintén remekül teljesítő újpestiek és a második és harmadik számban ezúttal kicsit gyengébben teljesítő tiszaújvárosiak előtt. 

A versenyt megtisztelte jelenlétével dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, valamint az esti díjátadásban is közreműködő dr. Székely Mózes, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) társadalmi alelnöke, a Magyar Egyetemi, Főiskolai Sportszövetség (MEFS)  főtitkára, Lipták Tamás, az MTSZ szakmai igazgatója és Szegedi Attila, az MTSZ elnökségi tagja. Az érmek átadásában segédkezett Bicsák Bence és Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője is. 

Eredmények

Klubcsapat OB:

Férfi abszolút (750 m, 20 km, 5 km): 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél) 57:46 perc, 2. Debreceni Sportcentrum (Péter Benedek, Dobi Gergő, Molnár Róbert, Kőszegi Márk) 59:05, 3. Kistarcsai Vízisport RCE (Vojvoda Máté, Józsa Botond, Fodor Sámuel, Ferencz Domonkos) 1:00:01 óra. 

Női abszolút (750 m, 20 km, 5 km): 1. Equilor Team Újbuda SE (Fuchs Renáta, Polonyiné Svéd Amelita, Bragmayer Zsanett) 1:03:56 óra, 2. UTE-Merida (Zelinka Gabriella, Hargitai Henrietta, Hajdú Fanni) 1:04:55, 3. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Molnár Sára) 1:05:36.

(Részletes eredmények: https://www.evochip.hu/results)

    

A vasárnapi folytatás

Vasárnap az utánpótlás ranglistaverseny, sprint távú amatőr kupa, triatlon egyetemi országos bajnokság és a  paratiatlon országos bajnokság szerepel a programban, mely 8.40-kor az aquakid futamokkal indul, majd 9 órától már a triatloné less a főszerep. Elsőként az újonc 1 korcsoport, majd az újonc 2, a gyermek, a serdülő, a szenior és veteran férfiak, továbbá a junior, ifjúsági és felnőtt, szenior veterán hölgyekre kerül sor. A paratriatlon OB rajtja 13.25 órakor lesz. 14.15-kor elindulnak a felnőtt férfiak, majd az ifjúsági fiúk, míg az utolsó “blokkban”, 14.20-tól jönnek az elit kategóriás junior és felnőtt férfiak. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.