Két arannyal és egy bronzzal kezdtek a tiszaújvárosiak

Az idei szezon első versenyét az eXtremeMan-sorozat június 27-28-án  megrendezett kaposvári állomása  jelentette a tiszaújvárosi triatlonosok számára. Lehmann Bence „bezsákolta” első középtávját, Sinkó-Uribe Ábel megnyerte a sprinttávot, míg Lehmann Csongor bronzérmes lett rövidtávon.

  • Végre rendeztek versenyt Magyarországon, így nem volt kérdés, hogy ott kellett lennünk – mondta Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője.- Az eXtremeMan sorozatot egyébként a Nagyatádi Ironman-re készülő versenyzőknek hívták életre, de most az amatőr versenyzőkön kívül a “profik” is elindultak. Az egész erőpróba a 90-es éveket idézte, amikor még külföldi lehetőségek híján egy rajtban indultak az élversenyzők az amatőrökkel. Szombaton a rövidtávon ott volt  a hazai élmezőny színe-java. Bicsák Bence mellett a Dévay testvérek, Márk és Zsombor, valamint két sportolónk, Sinkó-Uribe Aurél és Lehmann Csongor alkotta az élmezőnyt. Csongor és Dévay Márk 40 mp előnnyel zárták az 1500 méteres úszást Bicsák és Dévay Zsombor és Aurél előtt.   A 40 km-es, 4 körös kerékpározás közben az üldözők  közeledtek, de az élen haladók fél perc körüli előnyt megőriztek a dimbes-dombos pálya utolsó körére. A 10 km-es futás már 30 Celsius-fokos kánikulában indult, a 200 méter szintemelkedéssel nehezített,  már-már extrémnek nevezhető  futópályán. Az első kilométereken Dévay Márk és Csongor együtt futottak, de már látni lehetett, hogy Csongornak nehezére esik ez a pálya a szezon első versenyén. Bicsák a második körben kezdett közeledni, majd átvette a vezetést, Dévay leszakította Csongort, hátul Dévay Zsombor is jó formát mutatott, és lefutotta Aurélt, aki így 5. lett. A mieinkről elmondható, hogy a felkészülés végén járnak, de a forma még odébb van. Csongornak az első versenyek általában gondot okoznak, de ez a mostani viadal segített a következő lépcsőhöz. Aurél szépen, egyenletesen ment, összességében már csak ezért is érdemes volt elutazni Kaposvárra.  A sprint távon Versenyzőnk, Sinkó-Uribe Ábel rajt-cél győzelmet aratott. Mindhárom számban a legjobban teljesített, így utolsó éves juniorként bizakodóan várhatja a nagyobb megmérettetéseket is. Nagyobbik fiamnak, Bencének a felkészülés részeként már márciusra terveztünk egy középtávot, de akkor sajnos ez elmaradt, vasárnap viszont „szembejött”, így kipróbálta. Várható volt, hogy Badar Gergővel kell majd meccselnie, akinek az elmúlt évből két top 10-es nemzetközi  ironman helyezése is van. Bence az 1900 méteres úszást elég nagy előnnyel nyerte.  A középső számban, ahol ő mezőnybringával ment az időfutamosok között,  40 km/órás átlagot ment a 90 km-en. Badar ennél is jobbat, így 2,5 perces úszás hátrányból 1perces előnyt csinált a második depózásig. Bence a félmaratoni távú futás 5 km után utolérte az addigi vezetőt, majd egyenletes futással 2,5 perces előnnyel, magabiztosan nyerte meg a versenyt. A legnagyobb gondot az óriási hőség jelentette, de egy középtáv már így is bent van a „zsákjában”. 

    A szezon mind a négy tiszaújvárosi sportoló számára sprint és rövidtávú versenyekkel folytatódik. Egy kivételt jelent a július 22-én, a Lengyeltótiban megrendezendő meghívásos szupersprint verseny,mely 20 férfi és 20 női triatlonos  versengését jelenti. Ez a verseny  válogató lesz a hamburgi mix-váltó világbajnokságra és részben az idei junior triatlon Európa-bajnokságra.

Eredmények

Sprint táv (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás), férfi abszolút: 1. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 59:47 perc, 2.Balla Bálint (Titán TK) 1:02:36 óra, 3. Soós Gergő (Fergeteg Triatlon SE) 1:03:29. 

Rövid táv (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás), férfi abszolút:  1. Bicsák Bence (PSN Zrt.) 1:50:24 óra, 2.Dévay Márk (Alba TK) 1:51:06, 3. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:51:29, …5. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:54:10

Középtáv (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás): 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 4:04:15 óra, 2. Badar Gergő (Duna Aszfalt Tiszakécske VSE) 4:06:37, 3. Molnár Marcell (Vasi Triatlon SE) 4:28:28. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.