Négy újvárosi érem Zalaegerszegről

 Az E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny sorozat első állomását, és Zalatriatlon Sprint Amatőr Kupát  közel 700 indulóval -köztük tizenöt tiszaújvárosival – július 12-én rendezték meg Zalaegerszegen.

A házigazda Zalaegerszegi Triatlon Klub remek versenyhelyszínt alakított ki a Gébárti-tónál.  

A dunántúli erőpróba a rövid versenyszezon miatt alaposan felértékelődött: a tavalyi 200 nevező helyett 650 előnevezést regisztráltak az utánpótlás korcsoportos, amatőr és elit sportolók köréből. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub mindhárom kategóriában, összesen 15 sportolóval képviseltette magát a viadalon. Az elit csoportból Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Ábel és Sinkó-Uribe Aurél megbetegedett a héten, ezért nem tudtak rajthoz állni,  míg Lehmann Bence első középtávú versenye után többet pihent, ő egyébként sem tervezte ezt a futamot. 

  • Az E.ON Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat első állomásán az újoncok kifejezetten jól szerepeltek, összességében mindenki az élmezőnyben zárt – mondta Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. –  Az a célunk ezekben a korosztályokban, hogy versenyzőink időről időre a top 10-ben végezzenek,  látótávolságban legyen számukra az élmezőny.  Az igazi eredményeknek később kell jönnie. A sprint futamban két ifjúsági versenyzőnk is volt, akik most váltottak korosztályt, és első sprint távjukat teljesítették, Kovács Gyula ráadásul egyből győzött is. Bóna Kinga is tényező volt a nők sprint versenyében, abszolút 5. helyével ezüstérmet szerzett a juniorok között. A férfiak versenyében két U23-as vb-érmesünk, a hazai pályán versenyző Bicsák Bence és Lehmann Csongor indulása volt a hab a tortán. Az úszást kisebbik fiam, Csongor teljesítette leggyorsabban, majd az őt követő 7 fős bolyt Bicsák Bencével a depó után faképnél hagyták, és a kerékpározás után 1,5 perces előnnyel értek a második váltáshoz. A depót Csongor egy kicsit elügyetlenkedte, ezért 10 mp hátránnyal indult Bicsák után, aki a végéig további 19 mp előnyt hozott össze. Az elitek örültek, hogy versenyezhettek, az utánpótlás versenyzők pedig olyan sebességet láthattak, amit általában csak a nemzetközi versenyeken megszokott.

Kovács Gyula2

Eredmények

Újonc 2. kcs., leányok: 2. Bán Petra, …7. Hajdu Gréta

Újonc 2. kcs., fiúk: 5. Izsák Csaba

Gyermek kcs., leányok: 10. Filep Zóra, …14. Bartók Hanna

Serdülő kcs., leányok: 9. Lehmann Sára, …16. Hajdu Panna, …21. Bán Lilla

Serdülő kcs., fiúk: 6. Hajdu Máté, …17. Kiss Marcell

Ifjúsági kcs., leányok: 8. Berencsi Lili

Bóna Kinga előlIfjúsági kcs., fiúk: 1. Kovács Gyula (abszolút 6.)- mindketten első sprint távjukat teljesítették

Junior kcs., leányok: 2. Bóna Kinga (abszolút 5.)

Elit férfiak(egyben abszolút): 2. Lehmann Csongor

Szenior 2. kcs., férfiak.: 8. Bán Csaba.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.